Látványos mérkőzések a Millenárisban

Parádés küzdelmeket láthatott a közönség a Felix Promotion szombati bokszgáláján, a Millenárisban, illetve az M4 Sport képernyője előtt ülve.
[caption id="attachment_9294" align="aligncenter" width="503"]bozai_millenaris fotó: Felix Promotion[/caption]

A főmérkőzésen a veretlen cirkálósúlyú Szellő Imre (9 győzelem, 0 vereség) látványos ütésváltásokkal tarkított küzdelemben, nem egészen öt menetben verte argentin ellenfélét, Alejandro Valorit. A dél-amerikai kétszer is padlóra került, mielőtt edzője feladta a csatát.


- Most nincs bennem hiányérzet, nem úgy, mint Szentesen volt. Mindezt annak ellenére mondom, hogy nem volt sétagalopp az összecsapás, hisz több alkalommal Valori is rendesen eltalált – fogalmazott Szellő.


Bemutatkozott a profik között a korábbi válogatott klasszis Harcsa Norbert, aki úgy verte pontozással cseh riválisát, Bronislav Kubint, hogy a meccs első felében kétszer is padlóra küldte. Harcsa erős és gyors volt új súlycsoportjában.
[caption id="attachment_9295" align="aligncenter" width="504"]harcsa_millenaris fotó: Felix Promotion[/caption]

- Óriási élmény volt ennyi ismerős és barát előtt kötelek közé lépni jelentette ki Harcsa. - Sok tiszta találatom volt, de javítanom kell az ütéspontosságomon, és a kondíciómon, hogy később jöjjenek a kiütések. Ha ezeket rendbe teszem, sokra vihetem a profik között.


Magyar ringben ritkán látható „férfias játékot” hozott a Bozai Gyula – Tóth Tamás cirkálósúlyú bajnoki kvalifikáció, amely végig őszinte, nyíltszíni adok-kapok küzdelemben telt. Mindez a közönség reakciójában is megmutatkozott, hisz a hajrában már egy összefüggő hangorkán volt a Millenárisban. Amennyire látványos, annyira szoros volt a nyolc menet: az pontozóbírók sem tudtak győztest megnevezni, döntetlen lett a meccs, ami visszavágóért kiált. Rácz Félix promóter még az eredményhirdetés előtt bejelentette, hogy megemelte a bokszoló gázsiját.


A gálán hosszú, kényszerű kihagyást követően tért vissza Pintye Szabolcs, aki a szentesi Duka Krisztián ellen lépett szorítóba. Pintye nem hagyott kétséget afelől, hogy ki a jobb bokszoló, hiszen két menet után feladásra kényszerítette ellenfelét.


A felvezető program során bemutatkozott a profik között az alig 20 esztendős Berki Ferenc. Berki nagy kedvvel, görcsösség nélkül lépett szorítóba Bimbó Lajos ellen, és már a nyitó menetben testen padlóztatta riválisát, majd a folytatásban is nyomasztó fölényben küzdött. A meccs a 3. menetben – Bimbó újabb padlózása után – TKO-val fejeződött be.


A Darmos-Ubah visszavágó az első menetben fejeződött be, amikor a több tiszta ütést bekapó afrikai származású ökölvívó a kötelekhez szorult, majd a ringbíró meglehetősen gyorsan leléptette. A TKO eredmény jelenleg óvás alatt van.


További eredmények:


Dudás Zsolt TKO1 Balogh Sándor

Kis Máté TKO5 Nagy Zoltán

Szabó Szabolcs pgy Horváth Zoltán

/forrás: felixpromotion.com/