Rácz Félix - Fókuszban a teljesítmény

racz-felix


A legutóbbi, szentesi Felix Promotion gálán látottak után Rácz Félix komoly kritikát fogalmazott meg a Laki, Baranyi és Kelemen trióval kapcsolatosan. Portálunk véleménye szerint sem a gála, sem Rácz szavai nem kaptak elég visszhangot, nem lettek bizonyos témák tovább boncolgatva, holott lenne miről beszélni. Ezért is kerestük fel hazánk legismertebb promóterét és kezdtük faggatni kicsit.


ellenfelem.hu: - A legutóbbi gála után tett nyilatkozatod sokaknak elég keményen jöhetett le. Valahogy úgy kezdődött, hogy „Egy dolgot jól a fejükbe kell vésniük, ha továbbra is ezt a szakmát szeretnék űzni..." Ez hangozhat akár fenyegetésnek is. Nem értek zsarnoki vádak?


Rácz Félix: Hogy keményen fogalmaztam volna? Ha mondjuk, egy autógyárban silány munkát végzel, vagy nem ugrod át a minőségi ellenőr által megszabott szintet, akkor vagy kifizettetik veled a kárt vagy kirúgnak!


Van, aki szerint normális az, hogy ha rosszul, ha jól bokszol valaki, ugyanazt az összeget kapja? Mert szerintem nem az és tisztességtelen azokkal szemben akik "csont" nélkül" hozzák a mérkőzéseiket! Ennek az időszaknak vége! Ezen túl mindenki a teljesítményének függvényében kapja meg a meccs után a díjazását.


e: - Korábban mondtad nekünk: "Lesznek ismét hangos sikerek". Hogy látod most, milyen a hazai boksz helyzete? Stagnál? Javul? Infúzión van? Esetleg köze van mindennek a nyilatkozatodhoz?


RF: - Úgy érzem jó úton haladunk, de sajnos sem a srácok, sem én nem vagyok varázsló. Az elhangzottakat továbbra is fenntartom. Az infúziós állapot után most már elkezdünk szilárd táplálékot magunkhoz venni.


e: - Mi lehet az oka szerinted, hogy nem kerestek többen a fentebbiek kapcsán? Akár a nyilatkozatod miatt, akár annak kapcsán, ami mögötte van, de lenne miről beszélni. Te hogy látod ezt?


RF: - Jó páran megkerestek és beszéltünk az elégedetlenségem okáról és szinte mindenki egyetértett az általam elmondottakkal.


e: - Evezzünk kicsit más vizekre. Mi volt a fő indok, motiváció a Felix Promotion International, az átalakulás mögött? Most jött el az idő, most váltak bizonyos feltételek alkalmassá ehhez a lépéshez?


RF: - Egyrészt most "értünk be" szakmailag és gazdaságilag erre a lépésre, másrészt pedig a már rég várt lehetőségek most adódtak ahhoz, hogy egy szinttel feljebb léphessünk!


e: - Egy korábbi közleményetekben az állt, hogy a Sport Start Up pályázat programotokkal a Felix Promotion International "fiatal, agilis, a sport területén kreatív ötletekkel rendelkező jelentkezőket keres, hogy közösen valósítsák meg a terveiket". Mit kell ez alatt pontosan érteni?


RF: - Rövidesen kijövünk a programmal és ott olvasható lesz minden részlet. Sokan keresnek meg minket ötletekkel, projektekkel, ezért úgy gondoltuk ezt keretbe foglaljuk, hogy önálló projektként is működőképes legyen.


e: - Nem tartasz tőle, hogy záporozni fognak a világot hetente megváltó ötletek?  Vagy felkészültetek erre?


RF: - Hát, jó ötletekkel bátran kopoghatnak hozzánk. Lesz egy elég komoly szűrés és nem titok, hogy a fő szempont vagy kritérium a bevétel, úgyhogy ennek megfelelően választjuk majd ki azokat, melyekkel foglalkozni szeretnénk.


Köszönjük az interjút!