Technikák - A dinamikus mozgás fejlesztése

Folytatjuk Technikák című rovatunkat! Fekete Dániel ismét egy hasznos gyakorlatot mutat nektek, mellyel a dinamikus mozgás és a robbanékonyság fejleszthető! Ennek a küzdősportok számos területén nagy hasznát tudjátok venni! Következzék a gyakorlat!


IE-3_sndhen22Wsd3-HORIZ-BoxJumpOver_0


A mostani részben egy gyorsaságot, robbanékonyságot fejlesztő gyakorlatot mutatok be. A célja, hogy felkészítse a testet azokra a helyzetekre, amikor egy pillanatnyi idő alatt kell a legnagyobb erőt kifejtenünk. Ilyen eset például, amikor az ellenfelünk alatt vagyunk, és próbáljuk ellökni magunkról.


A gyakorlat maga nagyon egyszerű, az eszköz igénye is minimális, csupán egy súlyzótárcsa, vagy bármi más stabil felület jó, aminek a magassága 5-10 cm között van (természetesen határ a csillagos ég).


Helyezzük a tárcsát a földre, mi pedig tenyereljünk le a tárcsa elé, a lábainkat pedig nyújtsuk ki, a test egyenes. Minél jobbak vagyunk a feladatban, annál távolabb kerülnek majd a tenyereink.  A feladat, hogy egy karhajlítás-nyújtás után ugorjunk fel páros lábbal a tárcsára. Elsőre nem is lesz olyan egyszerű!


[youtube http://www.youtube.com/watch?v=ITG6tfR4eGo&w=560&h=315]


A későbbiekben nehezíthetjük a gyakorlatot azzal, hogy távolabbról kezdjük a feladatot, vagy a tárcsa magasságát növeljük.


logo


A felvételek, Debrecenben a CrossFire Gym-ben készültek.


Fekete Dániel


Grappling és Sport Ju Jitsu magyar bajnok