Úton a GGG vs Lemieux felé

golovkin_lemieux_poster


Október 17-én csap össze a 33 meccse veretlen, 30 kiütéssel rendelkező kazah Gennady Gennadyevich Golovkin (GGG) a szintén tetszetős, 34-2-es mérleggel bíró, 31 kiütést produkáló, több nyelven beszélő libanoni származású kanadaival, David Lemieux-val. A tét nem más lesz, mint az IBF középsúlyú öve, valamit saját WBA, IBO és interim WBC középsúlyú öveinek megvédése.


Az alábbi videó segítségével nem csak a felkészülésbe, de a két ökölvívó gondolataiba, mindennapjaiba is betekintést nyerhetünk, ahogy napról-napra egy inkább ráhangolódnak közelgő összecsapásukra, a GGG vs Lemieux-ra.


A szintén nagy ütőerejéről ismert Lemieux-t koránt sem veszik félvállról, ám, ahogy azt Abel Sanchez, GGG edzője is elmondja a videóban, nem hiszik, hogy a kanadai valaha is kapott akkorát, ahogy GGG fogja majd megütni és nem kevesebbet, mint egy drámai kiütést jósolnak.


A videóban szó esik a Monroe elleni nagyszerű meccsről is, Sanchez pedig megemlíti, hogy bár GGG befejezhette volna a másodikban, a közönség kedvéért nem tette. Hosszabb, látványosabb, drámai meccset akart, mivel szereti szórakoztatni, izgalomba hozni közönségét és Monroe ütéseit saját elmondása szerint nem is érezte.


Lemieux annyit fűzött hozzá mindezekhez, hogy Monroe-nak volt pár szép találata, amit ugyan GGG nem érzett meg, de garantálja, hogy ha az ő csapásaiból landol valamelyik így, GGG akkor is le fog menni, ha robot.


A 2012 óta veretlen kanadai azután került szóba a lehetséges címegyesítés kapcsán, amikor is tavaly év végén a 10. menetben TKO győzelmet aratott Gabriel Rosado felett, majd mérkőzésük során négyszer leküldte a veterán Hassan N'Dam-ot is. Ezzel a győzelmével az IBF középsúlyú öv is a derekára került a három éves kislányát egyedül nevelő Lemieux-nak, akinek egyébként egy Oroszországban élő fia is van.


A kaliforniai Big Bear-ben Golovkin már jó ideje készül, így családját nem láthatta elég régóta, azonban elmondása szerint tudja mi a dolga, fókusza 100%-ban a meccsre irányul, így semmilyen zavaró tényező nem gátolhatja.


A videóban láthattok még némi kikapcsolódást, szórakozást, de az edzésekbe is betekintést nyerhettek. Jó szórakozást hozzá!


https://www.youtube.com/watch?v=gPagHDfTFmo