Világbajnokságra készül Szepesi Csenge

Útra kész a magyar válogatott a tokiói Shinkyokushin Világbajnokságra, amelynek egyik nagy esélyese Szepesi Csenge, kiváló magyar sportolónk, akinek a világverseny előtti felkészülésébe nyújtunk rövid betekintést. 


szepesi_2


Előzetesen még annyit, hogy Csenge bemelegítésként megnyerte a Magyar Bajnokságot, illetve az idei Európa-bajnokságon is diadalmaskodott. Azóta folyamatosan készül élete egyik legnagyobb kihívására, tokiói Világbajnokságra.


A konkrét felkészülésben heti 10 edzés szerepel, sok állóképességi edzéssel, futással crossfittel, emellett még sok technikai fejlesztés pont ütő kesztyűvel. A felkészülés utolsó 3 hónapjában a kemény munka ellensúlyozásaképp kisebb pihenőket is beiktattak, az utolsó két hétben un. frissítő edzésekkel regenerálták a szervezetét a nagy terhelések miatt.


Egy héttel a verseny előtt a szűkebb csapattal kiutazik Japánba az átállás és az akklimatizáció miatt. A rengeteg edzésidő befektetés valamint az eddigi eredményei alapján szeretne a lehető legjobb helyen végezni a világversenyen.


szepesikaratetabor


Csenge a Furkó branch oszlopos tagja, és jelenlegi legeredményesebb versenyzője, aki többször is felállhatott már a legrangosabb hazai és nemzetközi versenyek dobogóinak legfelső fokára. Szurkolunk hogy most is most is sikerülhessen, és a Világbajnokságról folyamatos beszámolót küldünk majd..


Tisztelettel: Kalmár Árpád /Fullcontact Media/