Pillanatképek - BJ Penn

pillanatkepek-bj-penn


Az egykor nemes egyszerűséggel csak csodagyereknek titulált,  2015-ben 36 éves Jay Dee "B.J." Penn, egykori UFC harcos volt a második, aki az amerikai MMA szervezet történetében több súlycsoportban is övet szerzett. Nem csak a könnyű, de a váltósúlyt is meghódította a hawaii harcos, aki bjj fekete övét 1997-2000 között, tehát háromévnyi edzéssel szerezte meg, miközben Ralph Gracie akadémiáján, majd később Andre Pederneiras kezei alatt csiszolódott.


Mindössze 19 évesen, kék övesként második lett, 20 évesen pedig harmadikként „futott be” az 1999-es bjj Világbajnokságon (Mundials), ekkor már barna övesként. Az első hely 2000-ben lett meg, amikor már a fekete övesek között lépett színre.


Az UFC 2000-2001-ben győzte meg, hogy próbálja ki az MMA-t, aminek aztán egy több mint 10 éves karrier lett a vége. Az UFC-n kívül Penn megjárta a K-1-et is, ahol egyik alkalommal pályafutása legnehezebb súlyával, 86kg-val mérlegelt be az ekkor 102kg-ot nyomó Lyoto Machida ellen.


Pályafutása során olyan nevekkel lépett szorítóba, ill. ketrecbe, mint Matt Hughes, Renzo Gracie, Georges St-Pierre, Sean Sherk, Nick Diaz, Kenny Florian, Diego Sanchez, Takanori Gomi, Matt Serra vagy épp a mára híres és igen keresett MMA sztár-edzővé vált Duane Ludwig.


Feltűnt filmekben, készült róla dokumentumfilm is, idén pedig az UFC a hírességei csarnokába is felvette, mint a sport egyik legendás alakját és úttörőjét. Lássunk hát pár pillanatképet az egyik leginkább megragadó karriert és életutat, - melyben magaslatok és mélységek váltották egymást -, befutó harcos, BJ Penn küzdelmeiből!


https://www.youtube.com/watch?v=N9gbiva2vOo