Ütközet után - Gilányi Attila

Gilányi Attila vs Zathureczky Zsolt plakát


Szombaton a Harcosok Klubja 19 fő meccseinek egyikén Gilányi Attila egy igen látványos és kemény csatában igazi közönség kedvencet adott a Hungexpo területén megrendezett Fitbalance-ra kilátogató nézőknek, amikor is kiütéses győzelmet aratott egy régi riválisa, Zathureczky Zsolt felett. Attilát a meccsről, az elmúlt időszakról, felkészüléséről és terveiről kérdeztük! Következzen interjúnk a roppantóval! Ütközet után - Gilányi Attila!


ellenfelem.hu: - Mozgalmas az idei éved is. Legutóbbi beszélgetésünk óta megnyerted a WKN K-1 Magyar Bajnoki címet, június végén a harmadik bajnoki címed, egy nehézsúlyú, profi muaythai magyar bajnoki övet +91kg-ban. Mondhatjuk, hogy a tegnapi Harcosok Klubja 19-en megkoronáztad a 2015-öt?


Gilányi Attila: - Igen, az elmúlt időszak mozgalmasra sikeredett. Nagyszerű rendezvényeken kaptam lehetőségeket, bajnoki övekért szállhattam ringbe. Ezúton is szeretném megköszönni a szervezőknek, hogy ilyen színvonalas gálákon léphettem a kötelek közé!


A tegnapi bunyót izgatottan vártam, szerettem volna szépíteni az eddigi mérlegen, és a várakozásnak megfelelően ez sikerült is. Külön öröm, hogy így sikerült győzni. Azt gondolom, titkon minden versenyző kiütéssel akar zárni egy mérkőzést.


e: - Utólag tán elmondhatod, mi volt a taktika lényege Zathureczky Zsolt ellen? Megláttatok valamit, amit korábban nem és kihasználtátok vagy igyekeztél azt elvenni tőle, amiben jó és így terelni számára ismeretlenebb vizekre?


GA: - Rengeteg bal-jobb egyenest ütöttünk a gyakorlások alkalmával Erdős József mesterrel, esőben, szélben, hóban, illetve Pit-bull Gym-ben. :D


Igyekeztünk hosszabbá tenni az ütéseimet, ügyelve ezzel a távolságtartásra. Úgy gondoltuk, hogy arra kell törekednünk, minél kevesebb legyen a kapaszkodás, mivel Zsolt jó erőben van illetve valamivel nehezebb, mint én.


A belharcban jól használja az adottságait, úgy vettük észre az elemzések alkalmával, hogy az ütések lesznek inkább célravezetőek ellene. Sikerült jó helyen, a megfelelő ponton, jó ütemben eltalálnom, amit Szénási Zsolt mesterem annyit sulykolt a kyusho, smartshito edzéseken.


A tempót magát is sokat gyakoroltuk otthon Kaposváron, ahol Kiss Béla ökölvívó edző segített több alkalommal, remek tanácsaival. Sági Robi edzésein sparring partnerekkel megfelelően tudtam ezeket gyakorolni, különféle adottságokkal rendelkező edzőtársakkal. Az erőt és állóképességet pedig a crossfit trafo-s edzésekkel fejlesztettük.


Hálás köszönet nekik és mindenkinek, aki közreműködött az edzésekben. A pihenésre külön oda kellett figyelnem. A Testnevelési Egyetemen voltam egy teljes körű kivizsgáláson, felmérőn, ahol az értékeim alapján erre külön figyelmeztettek.


A taktika tehát mindezek figyelembevételével lett felállítva.


e: - Az öveken és szép győzelmeken túl akadtak nem várt vereségek is idén. Hogy érzed, tanultál ezekből és a tanultakból sikerült felhasználni valamit, ami most győzelemhez segített vagy más volt a megoldás kulcsa?


GA: - Az ember minden küzdelemből tanul, legyen szó győztes vagy vesztes meccsről. Az utóbbi időben kaptam néhány pofont, ami intelem volt a későbbiekre. Ezeket és a fentebb leírtakat igyekeztünk összehozni.


A meditáció, a "fejben legyen kész az ember" külön hangsúlyt kapott. Ebben a párom sokat segített. Mindezek összessége kellett a győzelemhez és persze az állandó szurkolóim, családom és barátaim. :)


e: - Hogy érzed? Lezárult a történet? Vagy fogtok még találkozni a kötelek között?


GA: - Meccs után az öltözőben Zsolti megjegyezte nekem, hogy most én jövök neki egyel, úgyhogy meglátjuk mit hoz a jövő! Nem zárkózok el tőle. Izgalmas, kemény csatákat jelentenek a küzdelmeink. Zsolt egy igazán jó ellenfél! :)


e: - Mi a következő lépés? Hol láthatják a Roppantót a rajongók, a küzdősportok szerelmesei legközelebb?


GA: - Még nem tudom pontosan mi lesz a legközelebbi esemény, ahol lehetőséget kapok,de a kemény munka nem áll meg,igyekszek megtenni mindent,hogy a következő alkalommal is egy izgalmas mérkőzést láthassanak tőlem az odalátogatók!


Köszönjük és további sok sikert kívánunk!