Budapest Top Team – Csaták határok nélkül

Tombol a versenyszezon és ez azt jelenti, hogy a Budapest Top Team-nél is zajlanak az események!

[caption id="attachment_19297" align="aligncenter" width="504"] Fotó: Leonhard Huber[/caption]

Németország, Lengyelország és Szingapúr. Ebben a sorrendben járják a világot a Budapest Top Team versenyzői. Bélik Tímea és Etalaky Lajos után most Fábián Melindán a sor, hogy ismét a UFC égisze alatt bizonyíthasson. Erről és a közelmúlt eseményeiről beszélgettünk Peszlen Ferenncel.


ellenfelem.hu: - Kezdjük a közelmúlttal. Etalaky Lajos megvédte címét Németországban. Ez a sztori eléggé elhúzódott, mi volt ennek az oka?


Peszlen Ferenc: - Az oka az volt, hogy balszerencsés módon az Aggrelintől mindig akkor kerestek meg, amikor előtte pár nappal igent mondtunk egy mérkőzésre. Eredetileg egy német-török ellenfelet kaptunk volna decemberben, de sajnos akkor mi a Jackson Wink-es tábor alatt lesérültünk és mire újból formába jöttünk már a török srácnak más tervei voltak. Ezután jött a brazil srác és az június 3-ai dátum.


https://www.facebook.com/aggrelin/videos/1456023367836638/

e.: - Maradtok továbbra is a szervezetnél vagy esetleg más tervek vannak már készülőben?


P.F.: - Igazat megvallva még nem tudom, most vissza akarok térni Lajossal a képességfejlesztésre. Sok mindent be szeretnénk építeni a repertoárba a mérkőzés is sok mindenre rávilágított. WMMAA Európa-bajnokság lesz Spanyolországban, szeptemberben, én azt céloztam be következő fellépésnek.


e.: Ugorjunk a jelenlegi legfontosabb témára. Fábián Melinda és az újabb UFC-s megmérettetés. Ha jól tudom, akkor a németországi gálán léptetek volna ketrecbe, de ez valamiért meghiúsult. Mennyire zavart be ez a felkészülésbe?


P.F.: - Akkor szerettünk volna igen, a hamburgi gálán nem lett volna rossz bunyózni, de hamarabb volt ránk szükség a szervezet részéről. De nem szükségből vállaltuk el, amikor megkerestek akkor már Meli egy nagyon jó formát mutatott. Előtte 1 hónapot voltunk kint a Combat Sports Acedemy-nél Hollandiában, úgy éreztük ez egy nagyon jó alkalom számunkra, teljesen ideális volt ez a mérkőzés.



e.: - A felkészülés nyilván már a végéhez ér. Hogy alakul majd a mérkőzés előtti menetrendetek a ketrecbe lépésig?


P.F.: - Szokásos protokoll van mérkőzés előtt, drillezünk állva és földön. Ezzel fog telni az utolsó hét, valamint a UFC által megszabott kötelező körök vannak. Már jelezték is hogy jönnek ki értünk a reptérre, holnap délután 2 körül leszünk Szingapúrban, pénteken van a mérlegelés. Minden zökkenőmentesen ment, hála Istennek :)


e.: -  Kicsit a csapat háza tájáról is érdeklődnénk, hiszen folyamatosan bővül a versenyzőitek névsora. Bélik Tímeával már megismerkedhettek olvasóink, rajta kívül kik azok, akikről még hallhatunk majd a jövőben?


P.F.: - Hát itt nem lövöm le a poént, van egy óriási tehetségem még a raktárban. Szeptemberben kezd versenyezni az amatőr női mezőnyben, valamint az ez évi Magyar bajnokságot Suhajda Zoli kihagyta ( a 4 es döntőben nem engedték indulni, pedig volt kieső ) ,viszont ha minden jól megy szeptemberben már ott lesz a mezőnyben. Bácskai Dávid pedig a másik Kempo VB-n is el szeretné hozni az első helyet. De vannak fiatal srácaim, akik teljesen nálunk kezdtek, és van aki, közöttük is szeptembertől megméretteti magát. Végül, de nem utolsó sorban van egy visszatérő bunyósunk, akinek új fejezetet fog venni a karrierje. De szerintem a 2 hölgyemény 1-1 külön cikket is meg fog érni.