Szegedre került az Európa-bajnoki cím

Ahogy beharangozónkban is olvashattátok, ingyenes szabadtéri ökölvívó gálát rendeztek Szegeden, melynek főmérkőzésén egy Európa-bajnoki cím is gazdára talált!

[caption id="attachment_19344" align="aligncenter" width="504"] Magyar Kinga és az Európa-bajnoki öv /fotó: Délmagyar/[/caption]

Tíz összecsapás várta a nézőket elmúlt szombaton Szegeden a Global Sport Event második szabadtéri gáláján, ahol számos szegedi tehetség is ringbe lépett. A kilátogató közönség nagy öröméri valamennyi helyi harcos győztesen hagyta el a szorítót. Különösen nagy örömre adott okot, hogy a főmérkőzést vívó Magyar Kinga a gála zárásaként a WBL Európa-bajnoki címét is bezsebelhette. Jöjjön egy rövid összefoglaló a gáláról a szervező Simon Zsolt jóvoltából!


Változatos mérkőzések voltak nemzetközi sportolókkal női illetve férfi indulókkal. A főmeccset a helyi illetőségű egykori amatőr magyar bajnok, Magyar Kinga vívta a szerb Marija Raznatovic ellen. Marijának kitűnő amatőr eredményei( kick-box világkupa győztes, mediterrán bajnok, többszörös szerb országos bajnok) biztosíték volt a parázs összecsapásra. A tét nem volt kisebb mint az amerikai illetőségű WBL Európa bajnoki öve 63,5 kg- ban. A magyar lány magabiztosan kezdte az első menetet és próbálta meghatározó kombinációkkal meg fékezni a szerb lányt, aki igazi harcosnak bizonyult.




[caption id="attachment_19345" align="aligncenter" width="504"] fotó: Délmagyar[/caption]

A 4.menetben csak a gong szó mentette meg Mariját. Addigra már a több mint 1500 fős néző közönség egyhangúlag kiütést akart látni és ennek hangot is adott. Egy emberként biztatták Kingát, aki mindent meg is tett ,hogy KO-val zárja a mérkőzést. A 6. menetben a szerb lányt megint csak a gong mentette meg. Végül az összecsapás eredménye, hogy Kinga fölényes győzelmet aratott, így Dr.Győryné Tóth Zsuzsanna az esemény supervisiora Kinga derekára csatolta fel a WBL Európa bajnoki övét.


Gratulálunk minden magyar harcosnak a kiváló eredményekhez! Nem kell sokat várni a szegedi közönségnek, hogy újra szurkolhassanak a helyi tehetségeknek, ugyanis a Global Sport Event szeptemberben újabb gálával jelentkezik majd!