Sambo Európa-kupa - Magyar érem, kemény küzdelmek


Magyar érem is termett a sok kemény küzdelem mellett a Sambo Európa-kupán!

Sambo Európa-kupa lead cover
Felgyorsultak az események a Sambo háza táján! Alig, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elismerte a sportágat és nemzetközi szervezetét (November 30-án), decemberben a hazai szervezet Magyar bajnokságot rendezett, kadett (U16) Világbajnokságon vett részt Magyar versenyző, majd az EMMI Sportállamtitkárság támogatásával három versenyző utazhatott a Sambo Európa kupára, Madridba (December 15-16-án)!

Ezen utóbbi egyébként az Európa Játékok utolsó pontszerző versenye volt.

Hazai eredmények:

  • Hubert Péter (68kg, combat sambo) 3. helyezett,
  • Sirankó Ferenc (100kg, sport sambo) 5. helyezett,
  • Nagy Tibor (82kg, combat sambo) szintén 5. helyezett és pontszerző a 23 ország legjobbjait felvonultató kontinenstornán.
„Az Európa Játékok kvalifikációjának súlya megnövelte az érdeklődést az idei Európa-kupára. Nem számítottunk ilyen népes mezőnyre év végén. Egyes súlycsoportokban 10-12 versenyző is előfordult." - mondta Papp Imre, Magyar Sambo Országos Szakszövetség alapítója és Elnöke.

Sambo Európa-kupa Madrid
"Összességében jobb eredményt vártam, de haladunk tovább. Sokat tanultunk, fejlődtünk idén. Hubert Péternek ez volt az első nemzetközi versenye. Sajnos lesérült a Világbajnokság előtt, de most nagyon várta a lehetőséget.

Feri súlycsoportjában például a VB legjobb nyolc versenyzőjéből hat itt volt. Körülbelül egy hónap múlva derül ki a kvalifikáció végeredménye.

Sirankó Ferencnek van a legnagyobb esélye a részvételre, aki számításaink szerint nyolcadik helyen fog végezni az európai ranglistán, így szabadkártyára lesz szükség az esetleges kijutáshoz. Ez a részvétel egyébként újabb sporttörténelmi lépés lenne hazánknak.

Várjuk a hivatalos végeredményt!”

– összegezte Papp Imre.