Thai Box Akadémia – Egy hajtós év margójára

A december 1.-én lezajlott I. Fit & Fight Sportkonferencia után, egy fantasztikus szemináriumon vagyunk túl, ahol Artur Kyshenko muaythai bajnok ismét bemutatta a hazai küzdősport rajongóinak kiváló technikáit.


A bajnok idén már harmadjára látogatott Budapestre a Yokkao Magyarország és Fit Club Zugló-Thai Box Akadémia jóvoltából, mindig újabb motivációt adva a versenyzőknek, edzőknek és ezúttal az utánpótlásnak is!


A rendezvényen részt vett a Magyar Muaythai Szakszövetség számos klubja, edzője versenyzője, hogy tanuljon és képezze magát. Mi pedig logikusnak és igen aktuálisnak láttuk, hogy váltsunk pár szót az esemény főszervezőjével, a szemináriumoknak helyt adó Thai Box Akadémia vezetőjével, Czinke Gáborral, akivel az idei évről és a tervekről beszélgettünk!




[caption id="attachment_19692" align="aligncenter" width="504"]Trainer Gae - Czinke Gábor A világhírű thai edzővel, Gae-vel[/caption]

ellenfelem.hu: - Mik voltak a legnagyobb történések idén a Thai Box Akadémia körül?


Czinke Gábor: - Nagyon örülünk, hogy ilyen sok szemináriumot, rendezvényt, eseményt össze tudtunk hozni idén. A Yokkao Magyarországgal, Fit Club Zugló Thai Box Akadémiával közös szervezésben, hol a Thai Nagykövetséggel, hol az egyre sikeresebben épülő Magyar Muaythai Szakszövetséggel közösen együttműködve tudtuk a hazai muaythai-t jobban építeni.


A Thai Box Akadémia a Yokkao Hungary-val idén még egy Yokkao szemináriumot létrehozott a legendás Saenchai-al. Persze előtte 3 thai mesterrel a tradicionális muay thai technikákat gyakoroltuk országos szinten egy muaythai road show-val teljes Magyarországot átszelve.


A népszerű Trainer Gae thai edző után jól zártuk az évet. Egy Sportedző Konferencia következett, ahol hab volt a tortán, hogy Artur Kyshenko-t harmadjára is Budapestre hoztuk. Azt hiszem, őt már nem kell bemutatni a kickbox, muay thai nagyközönségnek. :)




[caption id="attachment_17472" align="aligncenter" width="504"]Artur Kyshenko seminar Artur Kyshenko demonstrál[/caption]

e: - Mi volt a legpozitívabb történés, verseny vagy egyéb és mi az amin még változtatni, finomítani szeretnél?


CG: - Ha a legpozitívabb eseményt szeretném az évből kiemelni, akkor mindenképp a Yokkao Magyarország - Fit Club Thai Box Akadémia által szervezett Yokkao Saenchai szemináriumot kell megjelölnöm. Nagyon rövid idő alatt kellett leszervezni az év legmelegebb és legpihenősebb időszakában egy óriási szemináriumot.


Nagyot robbant, mert Saenchai kb. 150 embert mozgatott át Budapesten. Az egész országból itt voltak a küzdősport rajongók, hogy ismét a Legendával dolgozhassanak. Úgy gondolom, hogy hatalmas motiváció volt mindenki számára. Az pedig külön feltette az i-re a pontot, hogy a Mester 38. születésnapját Magyarországon ünnepelhettük. :)


A jövőben még több edzőt, versenyzőt szeretnék ezeken a szemináriumokon látni. Korábban felsoroltam, mennyi esemény volt mindenki által követett példaképekkel. Sokan oktatják a muay thai-t, sokan versenyeznek a stílusban. Az edzőknek kritikusan fontos lenne megjelenni az ilyen eseményeken, mert csak így tudunk utánpótlást építeni, versenyzőt „tűzben” tartani.


Csak testközelből lehet átérezni, megérteni, hogy egy bajnok, hogyan dolgozik, hogy gondolkodik harcban. Ők az élvonal és a legjobbaktól kell tanulnunk, ha van rá lehetőségünk. A Magyar Muaythai Szakszövetséggel közös célunk, hogy ezt a gondolkodást építsük, erősítsük, mert a közös munkában, összefogásban hiszünk!




[caption id="attachment_19693" align="aligncenter" width="504"]Czinke Gábor versenyzői gyűrűjében Czinke Gábor versenyzői gyűrűjében[/caption]

e: - Mik a tervek az év végéig, ill. 2019-re?


CG: - A tervek kapcsán fontos elmondani, hogy épp nemrégiben találkoztunk a Thai nagykövettel, akinek meghívására részt vettünk a Nemzeti Thai Napon a Hadtörténeti Múzeumban. Beszélgettünk vele a jövő évről, de januárban is leülünk majd. Lesz Thai fesztivál, megint jönni fognak thai mesterek (ahogy idén, 2018-ban is itt voltak a Thai Boksz Akadémia születésnapján) ill. egyeztetni fogunk még arról, hogy mi mindenben tudnánk együttműködni.


Ami fontos még az idei év tekintetében, hogy December 15-én két ringben fog majd zajlani egyszerre a felnőtt és utánpótlás Magyar Bajnokság, ahol a Szakszövetség nagyszámú nézőközönségre és sok nevezőre számít. Én is viszek három utánpótlás-korú versenyzőt erre a megmérettetésre. De a 16-án, Esztergomban megrendezésre kerülő Győzelmek éjszakája 10 profi K-1 gálán is három fővel képviseljük majd a klubot.


e: - Hogy alakul az év vége a Thaibox Akadémia háza táján?


CG: - Ahogy említettem, egy nagyon hajtós éven vagyunk túl, így a Karácson beköszöntével mind én, mind a Thaibox Akadémia megpihen egy kicsit. Jövőre sok a terv, sok minden képlékeny még, azonban az már most is egészen biztos, hogy a minden hónap első keddjén, 18:30-tól rendezett sparring party-k folytatódni fognak!


Köszönjük!