Vidákovics Patrik - Thaiföldi napló #9

Thaiföldi napló! Vidákovics Patrik ismét bejelentkezik és az elmúlt időszak történéseiről mesél nektek rovatunkban!

Thaiföldi napló lead cover

Ma van pont fél éve, hogy kijöttem Phuketre. Itt mintha kétszer olyan gyorsan menne az idő, mint otthon. Minden nap történnek események.


Amíg a thaiföldi tanulói vízumom készült, nem tudtam elhagyni az országot. Mérkőzni viszont nagyon szerettem volna már, ezért újra bevállaltam egy muay-thai mérkőzést a Bangla Boxing Stadium-ban. 2 hetes felkészülés jól sikerült, jó formába éreztem magam. Az edzőim már nem akarják megváltoztatni a stílusomat, tudják, hogy nekem a kick-box technikák fekszenek.


Ismét az utolsó mérkőzést kaptuk meg, az ellenfelem iráni származású harcos volt. Az edzőm szerette volna, hogy az elejét ne pörgessem (hogy a bunyóm a hasonlítson egy thaiéra) , de mondtam neki, hogy akkor nem tudom magamat adni, befogok szedni pontokat, így rám bízta a dolgot . A másik ok, amiért nem akarták hogy keményen kezdjek, mert fogadtak rám és hátha az odds-ok változnak… :)



Bevonulásnál már mutatták, hogy a mérkőzés a Bangla bajnoki övéért megy.


Már az elején erősebben kezdtem, nem akartam kockáztatni a győzelmet. Egy hosszabb kombináció után ellenfelem a földre került, majd számoltak rá. A következő támadás során ismét rászámoltak, majd a bíró beszüntette a mérkőzést. Ezzel a derekamra csatolták az övet, majd a ringből lefelé menet már vissza is kérték a szervezők, mert „ugye” a legfontosabb a show, és a nézők szórakoztatása….


Visszakaptam az útlevelemet, az egy éves vízumom sikeresen elkészült, úgyhogy egyből elkezdtem kickbox meccsek után nézni. Rengeteg promoternek írtam, majd sikerült eljutnom egy kínaihoz, aki a jövő heti Kunlun gálára segít meccset szervezni. Még pontos infókat nem tudok adni, majd ha sikerült a héten a kínai vízumot megcsinálni, akkor tudok többet. Egyelőre annak is nagyon örülök, és motiváltabbá tesz, hogy van kilátásban mérkőzés!



Párom sikeresen elhelyezkedett új munkahelyén, supervisorként dolgozik a TwoChefs nevű étteremben. Munkavállalói vízumát megkapta, jól kijön a kollégákkal, főnökeivel, úgyhogy hosszabb ideig szeretne ott maradni.


Az örökbefogadott kiskutyánk, Sunny is már szobatiszta, nincs rá panasz ;)



Jövő héten érkezik a Bács-Team-es csapattársam, Horváth Ádám, aki becsülendő eredményt ért el Grappling Magyar Bajnokság-on, No-Gi, és Gi kategóriában is győzedelmeskedett. Biztos vagyok benne, hogy gyorsan megfogják tanulni a nevét a TopTeam-nél, és nem csak azért, mert könnyebb mint az enyém.


Bízok benne, hogy egyre több magyar sportolónak segíthetünk itt elhelyezkedni!


Mérkőzésvideó

https://www.youtube.com/watch?v=-zRa_LFDB4o&t=8s