IFMA VB 2018 Cancún

Minden, amit az idei IFMA VB-ről tudni akartál - friss eredmények és egyebek: egy helyen!

IFMA VB 2018 lead cover

A FRISSÍTÉSEKHEZ GÖRGESS!

Az idei, mexikói amatőr muaythai IFMA VB-re több, mint 80 ország nevezett. Az IFMA hivatalos közleményei alapján a támogatottság kapcsán a sport növekedése egyértelmű. Egyre népszerűbb a muay thai, egyre elismertebb és nyilván nem árt az sem, hogy az olimpiai sporttá válás előszobájában toporog.


Kemény mezőnyben kell helytállnia a Bányász Adrián és Dudok Károly vezette öttagú magyar különítménynek, hiszen Spéth Norbert, Bereczki Dominik, Herceg Alex Valentin, ifj. Kurdy István és Nagy Ede egy igen nagy létszámmal néz majd szembe. Hogy pár számot is említsünk, Törökország például 38 versenyzővel utazott ki, Oroszország 36 harcossal vág neki a 12-én, szombaton kezdődő összecsapásoknak.


Természetesen mindenki a legjobbakat hozza, így török részről ott lesz például a 2017-es Világjátékokon súlykategóriájában aranyérmet elhozó Ali Dogan, valamint az IFMA címvédő Behida Tacyildiz is. A hölgyek terén ugyan most nem vagyunk érdekeltek, de orosz részről a címvédő világbajnok, ill a Világjátékokon győztes Svetlana Vinnikova is ott lesz, akár csak a szintén a címét védeni igyekvő Irina Larinova és az ezüstérem Aslanbek Zikreev is!


A thaiok se akárkikkel érkeznek, hiszen olyanokkal érkeznek az IFMA VB-re, mint a 2016 óta és 19 meccse veretlen Yodwicha, Sawsing Sor Sorpit és a címvédő világbajnok Prawit Kwan!


Hogy még egy pár számot említsünk - az IFMA VB-re 2018-ban eddig 65 súlycsoport, 93 delegáció, 353 versenyzője regisztrált! De első alkalom ez abból a szempontból is, hogy nem csak, hogy itt nem volt még IFMA verseny, de a Pánamerikai régióban se.


A részletes program az http://www.ifmalive.com/ oldalon található, melyből az is kiderül, hogy a felvezető mérkőzések szombaton, helyi idő szerint délután háromkor kezdődnek majd, folytatódnak hétfőig, kedden pedig már a negyeddöntők jönnek.


Az elődöntőket május 18-án, pénteken várhatjuk, míg a döntők és az éremosztó ceremónia a legutolsó napon, 19-én, szombaton következik.



FRISSÍTÉS #1

A Magyar Muaythai Szakszövetség Hivatalos oldalain közzétett ifnormációk alapján megtörtént a sorsolás a mexikói IFMA (International Federation of Muaythai Amateur) világbajnokságon a mexikói Cancúnban!


Herceg Alex Valentin első Mohamed Alkatheeri az egyesült arab emirátusokból érkezett, Spéth Norbi egy lengyel sráccal, Mateusz Janikkal kezd! ifj Kurdy istván egy kanadai ellenfelet kapott, Emmanuel James Georgiou személyében, míg Bereczki Dominik és Nagy Ede hondurasi ellenfelekkel kezdenek! Dominik "táncpartnere" Bryan Burgos lesz, Nagy Ede pedig Pedro Canales ellen léphet kötelek közé!


Ahogy a Magyar Muaythai Szakszövetség FB-bejegyzése is kihangsúlyozta: "A mezőny erős, az ellenfelek jók, de a mi fiaink hatalmas felkészültséggel, elszántsággal és győzni akarással lépnek majd szorítóba."



FRISSÍTÉS #2

A cancún-i IFMA Muay Thai VB első napján mindhárom csatába induló versenyzőnk győzelmet aratott! A küzdelmek sorát ifj Kurdy István kezdte meg, aki minden szempontból felülmúlta kanadai ellenfelét és nyugodt, taktikus küzdelemben az összes menetet megnyerve győzött.


Azután jött Herceg Alex Valentin, aki szintén mindhárom menetét megnyerte az Egyesült Arab Emírségek színeiben versenyző Mohamed Alkatheeri ellenében, végül pedig Spéth Norbi, az Elit kategóriában győzött lengyel ellenfelével szemben 30:27-re!


Ma este Bereczki Dominik hondurasi ellenféllel száll majd ringbe Bryan Burgos személyében, akivel szemben a -75kg-os kategóriában való továbbjutás a tét.

Nagyszerű kezdés! Így tovább fiúk!


IFMA VB 2018 Spéth első győzelme után
FRISSÍTÉS #3

Továbbra is veretlenek a magyarok Cancún-ban! Nem csak, hogy Bereczki Dominik is vitte első meccsét a hondurasi ellenféllel szemben, de amint azt a Magyar Muaythai Szakszövetség Hivatalos FB oldaláról megtudhattuk, még menetet sem veszítettünk eddig a viadalon!


A mai napon ismét ifj. Kurdy Istvánért ill. Spéth Norbiért szoríthatunk. Előbbi finn ellenféllel száll ma kötelek közé Vihtori Lind személyében, -63.5kg-ban, míg Norbinak az ukrán Serhii Kuliaba jutott, aki nem oly rég Buakaw ellen mérkőzött!


Már a keddi napról is tudunk azonban mit mondani, hiszen ismét csatába indul Herceg Alex, méghozzá a vietnami Long Nguyen Doan ellenében, míg Bereczki Dominiknak a brit Liam McGrandlesből kell felkészülnie.


De bekezd Nagy Ede is, aki +91kg-ban a hondurasi Pedro Canalessel lép majd kötelek közé!


Hajrá!


IFMA VB 2018 Bereczki első győzelme után
FRISSÍTÉS #4

A tegnapi napon újabb szép, egyhangú győzelmek születtek! Ifj Kurdy István finn ellenfelet győzött le, Spéth Norbi pedig a már Buakaw-val is megküzdő ukrán Serhii Kuliaba fölött aratott diadalt, ezzel pedig a legjobb négy közé került! Menetel tovább a magyar csapat!


Ma ismét szoríthatunk tovább harcosainknak, hiszen kötelek közé lép Herceg Alex, ifj. Kurdy István, Bereczki Dominik és Nagy Ede is! A holnap, szerdai napon ismét akcióban láthatjuk Spéth Norbit, méghozzá egy török ellenféllel szemben. Hajrá!



FRISSÍTÉS #5

Herceg Alex Valentin pontozásban alulmaradt vietnami ellenfelével szemben, így egy nyert meccs után búcsúzott a mexikói vb-től. Kurdy István félelmetesen jól küzdött és a második menetben T.K.O.-val küldte padlóra argentin ellenfelét! Bár kőkeményet hajrázott Bereczki Dominik, sajnos a K.O. nem jött össze, így pedig pontozásban 28-29-re kikapott brit ellenfelétől. Nagy Ede is megmutatta hondurasi ellenfelének, milyen az igazi magyar szív, hiszen hiába nyerte az első menetet ellenfele, a továbbiakban Ede lehengerlően küzdött és végül T.K.O.-val megnyerte a meccset!


Gratulálunk!


HAJRÁ MAGYAROK!


IFMA VB 2018 Kurdy István és Nagy Ede
FRISSÍTÉS #6

Spéth Norbi a döntőben, ifj Kurdy István és Nagy Ede bronzérmes a mexikói IFMAmuaythai VB-n! Az eddigi tán legerősebb VB mezőnyben nyugodtan mondhatjuk, hogy történelmet írtak a fiúk! Ahogy Dudok Károly elnök is mondta, a kétéves program végén járó, Bányász Adrián és Szabó László irányítása alatt dolgozó fiúkkal valóban elég jónak tűnik az irány! Szurkoljunk tovább Spéth Norbinak a minél fényesebb éremért! Hajrá!








A post shared by ellenfelem.hu (@ellenfelemhu) on





Véget ért az IFMA világbajnokság, ahol a magyar válogatott két bronzot és egy ezüstöt szerzett! Kurdy Istvan és Nagy Ede "B" kategóriában kaparintotta meg a bronzot, Spéth Norbert pedig az elit "A" kategóriában szerezte meg a második legfényesebb érmet! Bereczki Dominik és Herceg Alex Valentin 1-1 győzelemmel, 5. pontszerző helyen zárta a világbajnokságot. Gratulálunk mindenkinek!