Next Generation Warriors 7 - Kemény terepen

Next Generation Warriors 7! A múltkori sikeres hollandiai szereplés után Kemecsei Bálint, a Militans MMA csapatának vezetője és egy kisebb magyar különítmény ismét Hollandiában járt!

Next Generation Warriors 7 lead cover


Bálint három magyar harcossal ezúttal a Next Generation Warriors 7 elnevezésű, főleg a fiatal holland tehetségeknek lehetőséget biztosító sorozaton szerepelt, ahol izgalmas pillanatokból most sem volt hiány!


Következzen tehát Kemecsi Bálint beszámolója!


"Óriási megtiszteltetés volt a múlt hétvégén ismét visszatérni Hollandiába. Ez a hetedik rendezvénye volt ennek a sorozatnak és bár tele volt 20 év alatti versenyzőkkel a program, elképesztő milyen magas volt a színvonal!


Hollandiában ugye 15 év felett már semmilyen védőfelszerelés sincs, még sípcsontvédő sem, és bár már 10 esztendeje járok ide ki versenyezni és edzősködni, mindig lenyűgöz milyen félelmetesen erősek és magabiztosak már ilyen fiatalon ezek a srácok.




[caption id="attachment_19128" align="aligncenter" width="504"]Next Generation Warriors 7 - A csapat A Next Generation Warriors 7 gála magyar csapata Clyde Van Dams társaságában[/caption]

Izgulásnak a meccs előtt semmi jele, mindenki jól érzi magát, legtöbbjük mosolyog és alig várják a ringben legyenek. Néhányan még komolyan megkoreografált táncmozdulatokkal és élő rap-előadásokkal együtt vonulnak be.


Ahogy két héttel ezelőtt Meszlényi Gabó esetében, úgy most is Clyde Van Dams-szal, valamint az ő menedzsmentjével és csapatával dolgoztunk együtt. Clyde bár egy kőkemény menedzser és promóter - akinek a Glory szervezetben is vannak versenyzői - hatalmas szíve van és rengeteg potenciált lát a magyar harcosokban.




[caption id="attachment_19127" align="aligncenter" width="504"]Next Generation Warriors 7 - Rácz György akcióban Rácz György akcióban[/caption]

Ezúttal négy versenyzőt hozott magával a Next Generation Warriors 7 gálára és ebből hárman magyarok voltunk. A Militans MMA és a VI-GO SE csapata ismét együtt dolgozva érkezett és tudtuk, ezúttal sem megyünk haza Hollandiából győzelem nélkül! Amint azt látni fogjátok, szörnyen nehéz dolgunk volt, hiszen ez a legmagasabb szint, de sikerrel jártunk!


Közülünk elsőnek Rácz György lépett a kötelek közé, aki a délutáni program főmeccsét vívta. Érdekesség, hogy mind a négyen marokkói-holland harcosok ellen léptünk a kötelek közé, és hát mondanom sem kell milyen őrült kemény volt az összes.


Gyurinak ez volt élete első lábvédő nélküli meccse, pedig még lábvédős sem volt sok. Magyarországon még két évig nem hogy lábvédőben, de fejvédőben lesz kötelező neki küzdeni, de itt ugye máshogy megy ez.




[caption id="attachment_19126" align="aligncenter" width="504"]Next Generation Warriors 7 - Nutu akcióban Nutu akcióban[/caption]

A holland ellenfél pontosan tudta, Gyuri profi boxban is veretlen és a taktikája egyértelmű volt - sok rúgás combra, minél kevesebb box. Ezt a stratégiát remekül is használta, de mikor közelharcra került a sor, akkor néhányszor sikerült irányítani.


Nagyon szép kombinációkkal talált Gyuri, de az is tény, hogy a rúgásokkal a hazai 20 éves versenyző is komoly károkat okozott. Nagyon akció-dús három menet után jött a pontozás, ahol is kihozták El Haik-ot (jogosan), de ahogy a helyi szurkolóktól is sokan megjegyezték, egy-két év és Gyuri meg fogja verni ezeket a srácokat. Ez így is lesz!


Farkas László, azaz Nutu következett tőlünk utána, de ő már az esti program vége felé. Meszlényi Gábor kiváló tanítványa az esemény 19. összecsapása volt, és külön érdekesség, hogy Clyde egyik régi versenyzője ellen kellett a szorítóba lépnie.




[caption id="attachment_19129" align="aligncenter" width="504"]Next Generation Warriors 7 - Nutu győzelme után Nutu győzelme után, Kemecsei Bálinttal[/caption]

Külön presztízzsel bíró meccs volt ez, melyen fontos volt, hogy nyerjünk. Nutu már a mérlegelésen is nagyon magabiztos volt és igyekeztünk ezt a ringbe is átvinni. Már a beütésnél éreztem, hogy nagyon éles és mondtam neki, 'Száz százalék, hogy nyersz, nincsen kétség!!!'.


Gabó, akinek a Gago Drago szemináriumon kellett itthon lennie, fejben végig velünk volt, mi pedig készen álltunk. Az első menetben nagyon bekezdett a marokkói-holland fiú! Érezni lehetett, hogy nagyon erős, de a második menettől, követve az utasításokat Nutu átvette az irányítást.


A megszokott kreativitás mellett a roppant kemény comb-rúgások voltak a legfőbb fegyverei Nutunak és bizony a harmadik menetre annyira komoly károkat sikerült tenni az utrechti harcosban, hogy vonszolta a lábát az ütközet után.


A záró felvonás tényleg nagyon domináns volt! Tudtam, hogy megvan a mérkőzés. Mikor a szpíker bemondta az egyhangú pontozást, már végképp nem volt bennem kétség és igen...Nutu győzött!!! Felejthetetlen pillanat volt!




[caption id="attachment_19130" align="aligncenter" width="504"]Next Generation Warriors 7 - Góman Renátó akcióban Góman Renátó akcióban[/caption]

Sokáig nem örültünk azonban, hiszen jött az újabb megmérettetés! Góman Renátó érkezett, aki a B kategóriás négyes tornában vett részt. Nem így terveztük, hiszen úgy volt, hogy Renátó egy meccset vív, de az ellenfél sérülése miatt a Next Generation Warriors 7 szervezői megkértek, legyünk a torna részesei, ugyanis onnan is kiesett egy ember.


A mérlegelésen sorsot húztunk és a párosítás úgy jött össze, hogy a legerősebb ellenfelet kaptuk. Ami még tovább bonyolította egyébként a tornát az az volt, hogy a másik elődöntő ütközetben, ami az előttünk lévő meccs volt egy hatalmas tömegverekedés tört ki a ringben, miután Nieky Holzken tanítványa egy gong szó utáni leütést követően megharapta (!!!) a marokkói-holland ellenfelét.


Még az egyik edző is majdnem kapott egy fejrúgást, akkora balhé alakult ki. Természetesen diszkvalifikáció lett a vége és a marokkói versenyző jutott így a döntőbe (persze csak azután, hogy lenyugodtak a kedélyek). A holland srácra valószínűleg sok év eltiltás jár.




[caption id="attachment_19131" align="aligncenter" width="504"]Next Generation Warriors 7 - Góman Renátó és Sergio Menig Góman Renátó és Sergio Menig[/caption]

A dráma után jöhetett végre a meccs. Renátó az első menetben jól mozgott, teljesen egál volt a nyitó három perc. Úgy éreztem meg lesz ez a meccs, de aztán a másodikban egy pillanatnyi figyelem-kihagyás miatt a semmiből egy forduló ütés elsült és betalált.


Renátó állva maradt, de egy repülő térdest követően ránk számolt a vezető bíró. Folytatódott a csata, és nagyon büszke voltam arra, hogy Renátó majdnem ugyanúgy támadott, mint a leütés előtt. Nem tört meg, de egy test-ütést követő combos után kicsúszott a lába és jött a második számolás.


Tudta volna szerintem folytatni, de a torna miatt két számolásos szabály volt, így ellenfele jutott a döntőbe, amit aztán meg is nyert simán.


A három magyar harcos után pedig jött Clyde helyi, szurinámi-holland tanítványa, Ashwin A Chang Hung. Ő egy igazi nehézsúlyú tank, aki jön előre és pusztít. Most is ezt csinálta. A 3x3 percben folyamatosan támadott és remek boksz-technikákkal és comb rúgásokkal őrölte be az ellenfelét. Gyönyörű volt látni. Persze a másik fél sem adta könnyen magát, így pontozás lett, és egyhangúval győztünk.


A Next Generation Warriors 7 kiváló meccsei mellett egyébként leforgattunk egy kedvcsináló kisfilmet is, hogy kapjanak egy bepillantást a magyar nézők abba, hogy mi vár rájuk június 2-án, amikor is Clyde Van Dams FLEX Super Fights League sorozata Magyarországra látogat és Hollandia több kiváló harcosa is ringbe lép majd!


Budapesten, a Madárfészekben fog megrendezésre kerülni ez a profi gála és mind K-1-ben, mind MMA-ban lesznek majd mérkőzések! Várunk mindenkit szeretettel!


https://youtu.be/NBCbQwISg1c