Lengyelországban nyert érmet Szmolka Nikoletta

Alig egy éve, hogy birkózásra váltott Szmolka Nikoletta, máris megvan az első nemzetközi dobogós helyezése!

Szmolka Nikoletta dobogón


Tizenegy hónappal azután, hogy a brazil jiu-jitsuról a birkózásra váltott Szmolka Nikoletta megszerezte első nemzetközi eredményét is az elmúlt hétvégén Lengyelországban, ahol 14 ország 304 versenyzője lépett szőnyegre.


Természetesen megkértük Nikit, hogy meséljen nekünk a versenyről.


„A májusi felnőtt Magyar bajnokság óta sajnos nem volt lehetőségem versenyen szőnyegre állni, csak edzésen. Ez volt az első alkalom, hogy nemzetközi porondon megméretettem magam birkózásban.


Heten neveztünk a súlycsoportomba. Az első meccsem egy fehérorosszal volt, ahol sajnos 6-1-es pontozásban alul maradtam. Itt sajnos még a rutintalanságomon és a túlizgulásomon elcsúszott ez a meccs. Utána a folytatásban egy litván ellenfelet kaptam, aki sajnos visszalépett pedig nagyon vártam már a javítási lehetőséget, hogy felszabadultabban tudjak birkózni. Erre viszont várnom kellett a bronz mérkőzésig. Ott egy hazai lengyel versenyzőt kaptam, akit 22 másodperc alatt két vállra fektettem.


Nem vagyok elégedett a teljesítményemmel, de tovább kell folytatni és menni. Sok rutinra van még szükségem ebben a sportágban. A rengetek belém fektetett munkát, erőfeszítést köszönöm edzőimnek Garamvölgyi Gábornak és Vörös Szilveszternek és az egész PEAC Birkózó Szakosztályának.”


Gratulálunk Nikinek, és további sok sikert kívánunk a birkózó sportban is!