Papp László ökölvívó OB - Hat új bajnok és közönségsiker

A Papp László ökölvívó OB a Magyar Ökölvívás napján hatalmas, telt házas siker volt, remek párosításokkal, nagyszerű hangulattal! Nézzük a részleteket!

Papp László ökölvívó OB - Harcsa vs Hegyi KO

A Papp László ökölvívó OB eredményeinek nyomán elmondhatjuk, igen mozgalmas év volt ez a hazai ökölvívás világában, hiszen hat új magyar bajnokot avatott a sportág Szabó Erik, Tar Sándor, Kovács Richárd, Kozák László, Lukácsy Bence és Berki Károly személyében.


A döntők órájának közeledtével képtelenség volt parkolót találni a Madárfészek Akadémia körül. Csak úgy özönlöttek a szurkolók. Egyes hírek szerint már nem is jutott belépő a későn érkezetteknek.


Telt ház, forró hangulat fogadta az OB negyedik napjára is állva maradtakat. A szervezők külsőségeiben is méltó keretet adtak a versenynek, énekkel, fényjátékkal, videofallal és minden XXI. századi kellékkel.


A 94. Papp László felnőtt férfi országos ökölvívó bajnokságon 16 klubból kerültek ki a döntősök. A legtöbb a Vasas-Süllőstől, négy, míg a DVSC-től kettő. (A Vasas-Süllős volt 2014, 2015 és 2016 legeredményesebb klubja) Pontosan 50 százalékban cserélődött ki a döntők mezőnye a tavalyi döntőkhöz képest.


A 2016. évi döntőkhöz képest egyedül a 91kg-ban nem változtak a szereplők, ugyanis ezúttal is Hámori Ádám és Nagy Bence vívták a kategória utolsó csatáját. Hámori Ádámnak lehetősége nyílt rá, hogy megismételje tavalyi elsőségét és újabb érmet szerezzen eddigi négy magyar bajnoki aranyérme mellé.


Ő pedig kapva kapott az alkalmon és 22 évesen begyűjtötte ötödik magyar bajnoki címét is, mely egyben a magyar férfi bajnokságok történetének 950. bajnoki címe!


A 75kg döntője, melyet Harcsa Zoltán és Hegyi Barnabás vívott, nem csak az idei OB századik mérkőzése volt, de az egyetlen súlycsoport is, ahol azonos klub adta a döntősöket.


A két fél 2015-ben a hévízi bajnoki döntőben már mérkőzött egymás ellen, és mindkét találkozót Harcsa nyerte. A másodikat most ráadásul KO-val, 40 másodperc alatt! A nap egyetlen kiütésével Harcsa bezsebelte ötödik magyar bajnoki címét is!


A 25 éves Harcsa Zoltán jelenleg a legmagasabban jegyzett magyar bokszoló, aki 2011 óta négy világbajnokságon és két olimpián is szerepelhetett. Az idei harkovi Európa-bajnokságon bronzérmet szerzett.


A magát több sportágban is rendszeresen megmérettető Görbics Gábor a hazai rendezésű kickbox vb-n való eredményes szereplés után itt is szép eredményt mutathatott fel, hiszen 69kg-ban bronzot szerzett.


Mindenkinek gratulálunk!


/A MÖSZ média-anyaga nyomán összeállította az ellenfelem.hu/