West Hungarian Fight - Sikeres bemutatkozás

Sikeresnek volt mondható a West Hungarian Fight gála bemutatkozása, magyar győzelmeket láthatott a soproni közönség!

[caption id="attachment_19461" align="aligncenter" width="504"] fotó: EMEM VIDEO[/caption]

Az elmúlt vasárnap egy egész napot átölelő harcművészeti gálát tekinthetett meg a közönség Sopronban, a Novomatic Arénában. Grappling, amatőr MMA, muaythai, K1 és profi ökölvívás volt terítéken a délelőtt 11 órakor kezdődő rendezvényen.


Az eseményen tiszteletét tette olimpiai bajnok többek közt birkózónk, Növényi Norbert is, akinek a nevével fémjelzett sportakadémia Sopronban is nagy sikerrel üzemel és termeli a bajnokokat évről évre. Beszédet mondott még Dr. Simon István, Sopron alpolgármestere, ezt követően pedig kezdetét vették a küzdelmek a tatamin, a ketrecben és az est fénypontjaként a ringben is.


Az ökölvívó program 6 mérkőzésből állt, melyben egy női páros összecsapását is helyet kapott. Ott a szegedi Global Sport Event versenyzője, a közelmúltban Európa-bajnoki címet is begyűjtő Magyar Kinga lépett szorítóba Danka Matijasevic ellen. A szegedi lány korán szeretett volna hazaindulni, ezért már az első menetben bebiztosította újabb győzelmét a profik táborában.




[caption id="attachment_19462" align="aligncenter" width="504"] fotó: EMEM VIDEO[/caption]

A szép számban összegyűlt közönség feszülten figyelte a ringben elcsattanó pofonokat, de egyértelmű volt, hogy kire várnak. A helyi kedvenc, Tóth László bevonulását hatalmas taps kísérte. Hosszú idő telt el azóta, hogy Laci saját közönsége előtt léphetett ringbe, igyekezett ezt meg is hálálni a kilátogató szurkolóknak. Laci a budapesti Rózsás Gyula ellen készült megvédeni Magyar bajnoki övét, illetve a győztes magának tudhatta még az UBO Interkontinentális övét is.


A helyi kedvenc meglehetősen motiváltan és nagy kedvvel küzdött az első gong elhangzásától. A támadásokat Rózsás egészen a negyedik menetig tudta hárítani, ekkor azonban a mérkőzésvezető beszüntette a csatát. Tóth László Magyar bajnok és az UBO Interkontinentális bajnoka lett! Gratulálunk!


A gála főszervezője, Babos Zoltán ígéretet tett a soproni közönségnek, hogy jövőre is megrendezésre kerül a West Hungarian Fight gála! Sok sikert kívánunk hozzá!