Legendás meccsek - Andy Hug vs Francisco Filho


Andy Hug vs Francisco Filho! Egy legendás K-1 meccs 1997-ből!




Andy Hug vs Francisco Filho




A svájci születésű karatéka Andreas "Andy" Hug a kickbox, de a K-1 történelmének mindenképpen egyik legtehetségesebb, legnépszerűbb versenyzője volt. Szerény jelleme, szerethető karaktere rendkívül népszerűvé tették "a kék szemű szamurájt" a rajongók körében.





Hug '97-es éve sem sikerült épp egyszerűre, hiszen olyanokkal lépett kötelek közé, mint Peter Aerts, Sam Greco, Mike Bernardo vagy Ernesto Hoost. Ebbe a sorba állt be az ekkor 26 éves, szintén kyokushin alapokkal rendelkező brazil harcos, Francisco Filho is.





Filho '88 és '99 között nagyjából minden létező, fontosabb kyokushin tornát megnyert - Brazil opent, Dél-amerikai bajnokságokat, később pedig három K-1 tornát is. Egyike azon kevés külföldieknek, akik sikeresen teljesítették a legendás próbatételt, a 100 emberes kumitét (1999-ben).





Bár korábban, kyokushinban már találkoztak, a K-1 ringben ill. ebben a szabályrendszerben még nem mérhette össze erejét a két harcos. Ahogy fentebb említettük, a '97-es nem volt egy egyszerű év Hug számára, de Chiquinhonak sem indult épp könnyen, hiszen a K-1 Dream '97 tornán Hug ellen kellett debütálnia!





Ez volt az Andy Hug vs Francisco Filho csata! Nézzük a meccset!






https://www.youtube.com/watch?v=-eVUEu5FO1c