Budapest Top Team – Tervekből eredmények

Megindult az őszi versenyszezon, melyet ki is használ a Budapest Top Team is. A befektetett kemény munka pedig lassanként meg is térül!


Hatalmas sikerrel indult az ősz a Budapest Top Team-nél. Bombaként robbant augusztusban a hír, hogy a csapat oszlopos tagja, Fábián Melinda első magyarként bejutott a The Ultimate Fighter Show-ba, ami a UFC előszobájának számít. Ezen felül Etelaky Lajos egy szép győzelemmel indított a Fight Arena gálán Székesfehérváron.


De nincs idő a babérokon ülni, a csapat dolgozik keményen tovább, hiszen a következő hetekben is kemény küzdelmek előtt állnak. Erről beszélgettünk Peszlen Ferenccel.


ellenfelem.hu : - Etelaky Lajos kiváló formában kezdte az őszt, Fábián Melinda pedig sporttörténelmet írt azzal, hogy bekerült első magyarként a TUF Show-ba. Kezd beérni a munka?


Peszlen Ferenc: - Amikor elkezdtük a melót anno, mar akkor is ez volt a terv, hogy eljutunk eddig. Nem volt egyszerű eljutni a TUF-ig úgy, hogy a managerkedésbe is bele kellett tanulnom. Ezzel új távlatok nyíltak meg minden magyar mma-s számára a kapcsolatrendszerünk fejlődésével. Szeretnénk minél több sportolónak segíteni pályafutásuk helyes mederbe terelésével. Melinda és Lajos még mindig nem aknázták ki saját potenciáljuk lehetőségeit, és azon vagyunk, hogy olyan sportkapcsolatokat építsünk a közeljövőben, amik ebben segítségünkre lesznek. Sikerek, amiket elértünk az igazi csapatmunka volt a javából, amikhez rengeteg önzetlen segítséget kaptunk ezúton szeretnénk köszönetet mondani : Székely Csabának ,Lauter Victornak, Stefanovics Józsefnek , Gulyás Zsoltnak, Molnár-Odri Attilának, valamint természetes. a Budapest Top Team edzői gárdájának : Pongrácz Ádám , Keszler Dávid , Nagy Barna , Gerencsér Sándor.


e.: - Nincs megállás, október végén újabb megmérettetés előtt ál a csapat. A cél az IKF Európa-bajnoksága, ahol MMA versenyszámban veszik majd fel a kesztyűt tanítványaid. Kikkel indulsz a kontinensviadalra?


P.F.: - Az IKF EB a Lacza Ádám által igazgatott Magyar Kempo szövetségen keresztül valósulhat meg számunkra, ez egy rendkívül jó alkalom lesz, hogy a csapat több tagja is felmérhesse, hol tart jelenleg. Bácskai Dávid már több WMMAA rendezvényről tért haza éremmel, valamint egy ifjú tehetségünk, a 16 éves Jarábik Benjámin is az indulók között van. Biztos vagyok benne, hogy mindent meg fognak tenni, hogy öregbítsék a magyar küzdősportolók hírnevét.


e.: - Ezek szerint az utánpótlás terén sem áll rosszul a Budapest Top Team. Kik lesznek várhatóan a jövő bajnokai a csapatból?


P.F.: - Azt gondolom, hogy több ígéretes sportolóval rendelkezik a csapat, akik képesek lehetnek bármeddig eljutni. A fent említett Jarábik Benjin kívül kiemelném Kresich Andrást, aki 2 éve versenyez és 2xes junior Magyar bajnoknak mondhatja magát a HMMAF-nél, valamint Suhajda Zoltán, aki óriási tehetség és abszolút Magyar Bajnok lett szintén a HMMAF-nél felnőtt korosztályban, illetve Világkupát is nyert idén MMA szabályrendszerben. De tele van tehetséggel a magyar MMA és a klub. A belefektetett munka pedig utat tör magának.


e.: - Visszakanyarodva Etalaky Lajosra, neki aktuálissá vált a címvédése Németországban. Vannak már konkrét információk ezzel kapcsolatban?


P.F.: - Lajos december 17-én védi meg címét Gokhan Aksu ellen, aminek felkészülésére egy profi edzőtábort építünk.  Biztos vagyok benne, hogy a cím nálunk fog maradni, ezért mindent meg is teszünk. A címvédés után pedig súlycsoport váltás következik Lajossal 65,8kgban tervezzük a jövőt. Itt szeretnénk, ha karrierje kiteljesedne a következő év tervei is már körvonalazódnak, de kár lenne még erről beszélni. A legfontosabb most a cím megvédése, utána pedig bőven lesz időnk átbeszélni, hogy milyen irányt választunk.


Sok sikert kívánunk a folytatásban is a Budapest Top Team-nek, és az eredményekről ezentúl is nálunk olvashattok majd!