Fülhallgatók, fejhallgatók - melyiket válasszam?

2939665_bw



A megfelelő fülhallgató megtalálása edzéseidhez nem egyszerű feladat. Mindenki ismeri az idegesítő részleteket: kicsúszik a fülből a kis műanyag, összegabalyodik a kábel, stb. Akik rendszeresen járnak edzeni és komolyan veszik, valószínűleg jobban járnak, ha egy kis pénzt belefektetve a fülhallgató kérdését is komolyabban veszik.

Ha edzőterembe jársz inkább, érdemesebb lehet zajszűrős fülest venned, míg ha gyakrabban futsz a szabad ég alatt, inkább valami olyasmire van szükséged, amitől a forgalomból azért hallhatsz valamit. Persze utóbbinál az sem árt, ha bírja a vizet - nehogy téged is és a pénztárcádat is meglepje az eső. De különbséget kell tenni azok között is, amik az izzadtságot bírják és amik az esőt. Rengeteg opció van, így nem könnyű a választás, de nézzünk mégis pár lehetséges választást.


Philips ActionFit Sports

Vannak, akik panaszkodnak a minőségre, ill. a csere füldugó hiányára, viszont a füles olcsó, hangminősége nagyszerű és szinte mindent kibír. Az ára négy és hét ezer forint között mozog.



Yurbuds Inspire Duro

A Yurbuds Inspire Duro-t egy huszonnégyszeres maratonfutó és triatlonista hozta létre. Lehet, hogy basszus terén nem nyújt annyot, mint a Beats vagy a Sennheiser, de nagyon kényelmes és ellenálló fülhallgatóról van szó, aminek az ára se olyan vészes. Ún. “Twist Lock” technológiával érkeznek, ami azt jelenti, hogy szorosan a füledbe illeszkednek és nem esnek ki, de nem válik kényelmetlenné sem az érzés, hogy a füledben van. Ráadásul ellenáll az izzadtságnak, a víznek és a baktériumoknak is. A Yurbuds már körülbelül 12e Ft-ért a tiéd lehet.



Sennheiser Adidas PX 685i

A Sennheiser az Adidas-val összeállva egy olyan fülest csinált, ami biztosan a füleden marad az edzések közben. A kis kampók a füledre akadnak, amik a helyükön tartják a fülest. Nagyszerű választás lehet azoknak is, akik szeretnek a szabad ég alatt edzeni: a PX 685i a nedvességet és izzadtságot is bírja. Ára körülbelül 12-14 ezer forint körül mozog.



Beats By Dr. Dre Powerbeats

Nem olcsó mulatság, de sokan esküdnek rá. A hangminőséget tekintve a Beats az egyik legjobb, amit kifejezetten sportolóknak hoztak létre. Körülbelül 25e Ft-ért már kapni.



Monster UFC Octagon

Szintén egy divatosnak nevezhető választás a Beats után, az itthon ugyan nem kapható Monster, ami az amerikai MMA szervezet, a UFC hivatalos fejhallgatója. A füles izzadtságálló, mosható, komoly zajszűréssel érkezik és vezetéke soha sem tekeredik össze. A mély tartományban rendkívül erős, így pl. EDM vagy Hip Hop hallgatásához különösképpen ideális. Kapható fej- ill. "in-ear" fülhallgató változatban is. Utóbbi mikrofonnal és vezérlőelemekkel is el van látva, így a számok között kényelmesen válthatunk és telefonunkon hívásokat is fogadhatunk egy gombnyomással. A Monster hivatalos weboldala szerint a fejhallgató kb. 300USD-ért, míg az in-ear füles 170 USD-ért a tiéd lehet.


pettis




Ti mit használtok, mire esküdtök? Mi az, ami bizonyított már edzésen, nyaraláskor, szabadidő eltöltésekor? Várjuk tippeiteket! :)