Fedor vs Mir - Csak egy maradhat

Fedor vs Mir! Az eddig legjobban várt mérkőzéséhez érkezett a Bellator által életre hozott nehézsúlyú Grand Prix! Már csak órák kérdése és összecsap Fedor Emelianenko és Frank Mir!

Fedor vs Mir lead cover

Többen egy egészen kicsit szkeptikusan fogadták tavaly, mikor a Bellator bejelentette, hogy egy nehézsúlyú MMA Grand Prix keretében a sport több legendáját is egy tető alá fogja hozni. És lássuk be, hogy volt alapja a kétkedésnek, hiszen a szereplők túlnyomó többsége már - valljuk be - túl van pályája csúcsán. De egy név elég volt ahhoz, hogy minden rajongó szeme felcsillanjon. Ez volt Fedor Emelianenko, az MMA élő legendája!


Az eddig lezajlott 2 fordulóban Matt Mitrione és Chael Sonnen jutott tovább a következő körben. De ott várakozik még a beugrós lehetőségre a londoni gálán visszatérő Mirko CroCop és Roy Nelson is! Itt jegyezendő meg halkan, hogy Fedor továbbjutása esetén akár egy visszavágó is összejöhet a legkeményebb horvát zsaruval! Ne szaladjunk azonban ennyire előre, fókuszáljunk az aktuális párosításra, Fedor vs Mir.


A Bellator megadta a megfelelő körítést és minőséget a 198. gála felvezetéséhez. Háromrészes kisfilmben követhettük a két főszereplő útját a mérkőzésik. Fedor maradt persze az orosz anyaföldön, egy bővebb stábbal, egészen pontosan saját csapatával készült otthonos környezetben. Edzői elmondása szerint nagyon motivált, jó formában van és sikerre éhes. Kész arra is, hogy hazavigye a nehézsúlyú bajnoki címet Oroszországba.


Frank Mir Floyd Mayweather termében csiszolta kéz-technikáját, míg az MMA specifikus földharc edzéseket Robert Drysdale vezetése mellett gyakorolta az edzőtábora során. Nem mondható el, hogy a véletlenre bízta az esetleges győzelem megszerzését. A beharangozó videókban azt is elmondta, hogy több csontot tört el eddig, mint bármelyik másik harcos és szerinte az is benne van a pakliban, hogy kiütéssel nyeri a Fedor elleni csatát a Bellator 198-on, európai idő szerint vasárnap hajnalban.


A tét nem csak a továbbjutás és a közelebb kerülés a nehézsúlyú bajnoki címhez, hanem vízválasztó is lehet mindkét harcos számára, hiszen egy esetleges vereség Fedort és Mirt is sokkal nehezebben eladhatóvá teheti a továbbiakban. Nem kizárt tehát, hogy mindketten az utolsó lehetőségbe kapaszkodva lépnek majd ketrecbe a Bellator 198-on.


A gálán egyébként szerepel majd többek mellett Nieman Gracie, Rafael Lovato Jr. és a McGregor-szindrómában szenvedő Dillon Danis is, aki most debütál az MMA-ban.


https://youtu.be/u1Z0ROZ4aQI

Az beharangozó videó első és második része a linkekre kattintva tekinthető meg!