Kovács Alexandra - Ismét a dobogó a cél!

Oroszország ad otthont az idei UWW Grappling Európa-bajnokságnak. A kontinensviadal a héten veszi kezdetét, és az induló magyar válogatott tagjaként ott lesz Kovács Alexandra is.


Kétszeres amatőr MMA Európa-bajnokunk ezúttal egy másik sportágban, grapplingben tör majd Európa csúcsára! Az Oroszországban megrendezésre kerülő UWW (United World Wrestling) Grappling Európa-bajnokságon a magyar válogatott tagjaként súlycsoportjában további 8 versenyzővel együtt harcol majd az érmekért. Az indulás előtt még pár kérdés erejéig elcsíptük Szandit.


ellenfelem.hu: - A Zen Bu Kan Kempo Opennel indítottad az idei versenyszezonod, ahol ismét szorgalmasan gyűjtögetted az érméket. Milyen volt újra versenyezni?


Kovács Alexandra: - A versenyszezon valóban áprilisban indult a Kempo Opennel, mivel a főversenyeket nyárra tették. Így fel tudtam készülni a márciusi övvizsgára, ami szintén elég alapos és kemény rákészülést igényelt párhuzamosan a versenyfelkészüléssel. A pontszerzés érdekében technikai és küzdelmi számokban egyaránt indultam, hogy idén is a Zen Bu Kan Kempo válogatott tagjai közé kerüljek. Szóval szezonnyitó versenynek elég teljesítményt próbáló volt, de ettől élveztem igazán.


e.: - A következő állomás az UWW Európa-bajnokság. Egy újabb keménynek ígérkező kontinensviadal. Célként volt kitűzve ez az állomás vagy csupán az MMA EB felkészülés részeként tekintetek rá?


K.A.: - A grappling, tehát a dobás és földharc fontos részei a küzdelmeimnek, de nem csak ebből áll, hiszen mellette sok mással is foglalkozunk. Ezért csak felkészítő versenynek mondanám, ami nem azt jelenti, hogy nem készültem annyit, sőt elég komoly felkészülés és fogyasztás van emögött is csak tisztában vagyok vele, hogy az ellenfeleim többségének ez a fő profilja. Ráadásul kilencen vagyunk a súlycsoportban, amitől persze csak még nagyobb a kihívás és vágy a minél jobb eredmény elérésére. Jelen esetben egy dobogós helyezés!


e.: - Rákanyarodva akkor a legfontosabbra. Közeledik az idei IMMAF Európa-bajnokság, ahova ismét címvédőként érkezel majd. Hogy épül majd fel az odáig vezető út az grappling EB után?


K.A.: - Miután hazajövök Oroszországból folytatom is a felkészülést a ZBK Kempo Országos Bajnokságra, ami szintén pontszerző verseny lesz május végén, de közben már az MMA felkészülésre is összpontosítunk. Bár a romániai EB még anyagi okok miatt kérdéses. Sajnos nagy erőfeszítést igényel, főként az edzőmnek, Palotás Ferencnek, hogy a versenyeimre összeszedje a pénzt és ez most még nehezebbnek ígérkezik. Ha a helyzet változatlan marad más versenyzési lehetőséget kell keresnünk. Továbbra is számítunk minden segítségre, aki teheti támogasson minket a kijutásban. Köszönjük!
*Kismészáros SE. 10918001-00000031-77340005* 


e.: - Korábban muaythai szabályrendszerben is értél el sikereket, várható, hogy a ringbe is visszatérsz valamikor?


K.A.: - Egyelőre nincs kilátásban ilyen terv, de mindig nyitott voltam az új kihívásokra. Jelenleg az MMA a fő irányvonalunk.


e.: - Köszönjük, és sok sikert kívánunk! 

A magyar válogatott 4 versenyzővel vág majd neki a kontinensviadalnak. Kovács Alexandrán kívül ott lesz még az EB-n Lukács Péter, Kincses Bence, Jákob Dávid. A csapatot kíséri majd Papp Valér, Kárpáti Tamás, Szalai Anett, Pécsi Pál Zoltán.