IFMA ifjúsági VB 2017

IFMA ifjúsági VB 2017! Manapság a vizes sportoktól és a Világjátékoktól volt hangos a sajtó, de az IFMA amatőr muaythai vb-n is van kiért szorítanunk!

IFMA ifjúsági VB 2017 lead


A lengyelországi Világjátékok után a muaythai sportág fókusza most Bangkokra terelődik, ahol mai nappal megkezdődik a 2017-es ifjúsági VB, melyen 80 ország mintegy 1500 delegáltja vesz részt.


A sport mellett fontos szerepet kapnak az oktató jellegű kurzusok és a kulturális programok is, melybe Thai iskolák meglátogatását is bele kell érteni. Az egyik nap a Nike Kulturális Est keretében muaythai gladiátorok versenyezhetnek és még a hotel medencéjét is átalakítják egy kis Muay Talay (amolyan vízi boksz) mókára.


Versenyzőnknek, a tavalyi VB-t győztesen záró Szána Patriknak kemény mezőnyben kell helytállnia - Ausztrália 48, Oroszország 80, Törökország 70, Ukrajna 50 sportolóval vág neki a VB-nek. Az első bemérlegelések a mai nap folyamán történnek majd, az IFMA ifjúsági VB 2017 nyitó ceremóniája pedig csütörtök este veszi kezdetét.


Patrikot Nagy Balázs, a Szakszövetség ifjúsági kapitánya kíséri, irányítja végig a rendezvényen, de nincsenek egyedül, hiszen elkísérte őket Patrik édesapja és édesanyja is.


Hajrá!