Judo VB - A sikeres folytatásban bízva

Ma a budapesti Suzuki Judo Világbajnokság harmadik versenynapján is két magyar judósért szoríthatunk. Karakas Hedvig és Ungvári Miklós lép a siker reményében tatamira!


Ezen a napon is két súlycsoport küzdelmeire kerül sor, a férfi 73 és a női 57 kilogrammban dől el, kik lesznek 2017 világbajnoki dobogósai. Reményeink szerint mi is érdekeltek leszünk, elvégre két rutinos, igen sikeres sportolónk szerepel majd ezen a napon. Közülük Karakas Hédi a riói olimpián elért hetedik helyezés után nem várt tovább, régóta esedékes orvosi beavatkozásoknak vetette alá magát, két komolyabb műtét után próbálja meg visszaverekedni magát a világ legjobbjai közé.


A súlycsoport olimpiai és világbajnok klasszisa, a japán Macumoto néhány hete gyermekáldásban részesült, ezért nem indul a világbajnokságon. Ott lesz viszont a mezőnyben Rio de Janeiro nagy csillaga, a favelák olimpiai bajnoknője, Rafaela Silva.


Ungvári Miklóst nem kell bemutatni Magyarországon: a ceglédiek hőse a magyar válogatott rangidőse, aki harminchat esztendősen is a legjobbak közé tartozik. Olimpiai ezüstérmes, háromszor állt már vb-dobogón, háromszoros Európa-bajnok. Két éve megnyerte Budapesten a Grand Prix-viadalt, óriási erőt ad neki a magyar szurkolók hangorkánja.


Az olimpiai és világbajnoki címvédő, a japán Ono Sohej nem lesz ott a mezőnyben, a szabad prédára tucatnyian pályáznak hasonló esélyekkel. Nagyon veretes csatákat várhatunk ezen a napon…


/forrás: judoinfo.hu/