Pillanatképek - Vlagyimir Klicsko

Vlagyimir Klicsko számára is eljött a nagy pillanat. A visszavonulásé. A mérleg 64 győzelem, 53 KO, 5 vereség és egy igen hosszú és domináns uralmi időszak a nehézsúly trónján.

Vlagyimir Klicsko lead


Vlagyimir Klicsko az igen nagy bevételt produkáló, minden várakozást felülmúló Anthony Joshua meccs után nem vág bele a Las Vegas-ba tervezett visszavágónak. Weboldalán tette közzé nyilatkozatát, melyben bejelentette, hogy az áprilisi meccsnek nem lesz revánsa, ugyanis visszavonul.


Az eredetileg november 11-re tervezett meccsből így már semmi sem lesz, így Joshuanak is máshol kell keresgélnie. A sorban kötelezően következő ellenfél Kubrat Pulev lesz.


A 41 éves Vlagyimir Klicsko nyilatkozatában elmondja, hogy hetekig gondolkodott a döntésen. Amatőrként és profiként is elért mindent, amiről álmodott és immáron a sportok utáni, második karrierjére szeretne koncentrálni.


"Sosem képzeltem volna, hogy ilyen hosszú és ilyen hihetetlenül sikeres lesz a boksz-pályafutásom. Nagyon hálás vagyok ezért.


Köszönöm mindenkinek, akik támogattak. Főleg a családomnak, a csapatomnak és a sok rajongónak." - mondta a legenda.




[caption id="attachment_7289" align="aligncenter" width="504"]Vlagyimir Klicsko vs Fury A Tyson Fury elleni meccs előtt[/caption]

Egy a közösségi oldalakon közzétett videóban azt is elmondta, hogy a (nyilatkozat idején) 27 évvel ezelőtt meghozott döntés, mellyel a sportok világába lépett, a lehető legjobb volt, amit meghozhatott.


És valóban! A 2004-es Lamon Brewster elleni vereség után 2006-ban ismét a csúcsra ért és 10 évig uralkodott. Fabian Meza, Marcus McIntyre, Chris Byrd, Derrick Jefferson, Calvin Brook, Samuel Peter, Calvin Brock elleni meccsei mind emlékezetesek maradnak. A legendás edző, Emanuel Steward újraépítette Vlagyimirt és 17 meccses együttműködésük során segített neki, hogy az egyik legdominánsabb nehézsúlyú bajnok legyen.


Lamon Brewster elleni vereségét is megbosszulta, móresre tanította a nagyszájú David Haye-t, végigverte a ringen Alexander Povetkint, 5 menetben kiütötte az addig veretlen Kubrat Pulevet. Zsinórban 18-szor védte meg címeit, melyet végül 2015-ben, Tyson Fury ellen vesztett csak el.


Az IBF, IBO és a gazdátlan WBA szupernehézsúlyú címek megszerzése Anthony Joshua-val szemben már nem sikerült az akkor 41 éves legendának. Nézzünk pár szép pillanatot Dr. Acélkalapács pályájáról!


https://www.youtube.com/watch?v=k13nqx8gWS4