Judo VB - A második nap programja

Augusztus 29-én kedden két magyar judósért szoríthatunk a budapesti Suzuki Judo  Világbajnokság második versenynapján: Pupp Réka és Szabó Katinka lép a mieink közül tatamira.


Két súlycsoport küzdelmeire kerül sor ezen a napon is, a férfi 66 és a női 52 kilogramm legjobbjait láthatjuk a Papp László Budapest Sportaréna tatamiján. Nekünk hosszú idő után nem lesz érdekeltségünk a 66 kilogrammos csatában, de két sportolónk is szerepel majd a női 52 kilogrammban. Pupp Réka junior Európa-bajnok, de ami fontosabb: súlycsoportváltása óta olyan remek eredményeket gyűjtött a felnőttek között, hogy már a világranglista 11. helyén jegyzik. Ettől függetlenül Réka világbajnoki újonc, különösebb teher nélkül adhat számot a hazai pályán felkészültségéről.


Ugyanebben a kategóriában szerepel Szabó Katinka is, aki a korosztályos kontinensbajnokságokon már volt dobogós, sőt, négy éve a felnőtt világbajnokságon is bemutatkozhatott, méghozzá nagyon fiatalon, tizenkilenc esztendősen. Édesapja, az Eb-ezüstérmes Szabó Ferenc saját korszakának kiemelkedő judósa volt, érdekesség, hogy Katinka ikertestvére, Frigyes is tatamira léphet a világbajnokság csapatversenye során.


Réka első világbajnoki ellenfele a korai Rim Son Sim lesz, míg Katinka a norvég Madelene Rubinstein ellen bizonyíthat a Papp László Sportarénában!



A mai nap teljes programja ITT tekinthető meg!