Gyűlnek az aranyak a Kick-box Világbajnokságon

Miközben a felnőttek küzdelmei javában zajlanak a BOK Sportcsarnokban hétfőtől szombatig zajló kick-box világbajnokságon, addig a veteránok már befejezték szereplésüket.

[caption id="attachment_18271" align="aligncenter" width="503"] MTI Fotó: Kovács Tamás[/caption]

Az idősebb korosztályban a magyar indulók négy arany-, hat ezüst- és öt bronzéremmel zártak. Szuknai Zsuzsanna duplázott, mellette világbajnoki címet nyert Debreczeni Dezső és Kovács Betty.


A hét egyéni világbajnoki címével a kick-box korábbi legendájának számító Debreczeni Dezső a legutóbbi hazai rendezésű vb-n, 2005-ben Szegeden még a felnőtteknél diadalmaskodott. Az azóta kiváló edzővé előlépett sportember ezúttal az öregfiúk mezőnyében bizonyított: a pointfighting 74 kg-os kategóriájában három győzelemmel ezúttal is a legjobbnak bizonyult.


Szuknai Zsuzsanna még a ringben, full-contactban nyert aranyérmet Szegeden, a mostani vb-n pedig a tatamin jeleskedett (a veteránoknál csak a félerejű technikákat engedélyező versenyszámokat bonyolítottak le), és a light-contact, valamint kick-light szakágban is megnyerte a 65 kilogrammos súlycsoport küzdelmeit.


A negyedik magyar aranyérmet a veteránoknál Kovács Betty nyerte a pointfighting +65 kg-os súlycsoportjában.


A második helyen végzett pointfightingban Tóth István és Csikós Péter, light-contactban Pődör Csaba, kick-lightban pedig Molnár László, Tóth László és Bertalan Gábor.


Az elődöntőben fejezte be szereplését, ezzel bronzérmet nyert a pointfightingban Bertalan Gábor és Jó Dobronya Róbert, a light-contactban Bertalan Gábor és dr. Linczmayer Szilvia, akárcsak a kick-light-ban Pődör Csaba.


A sportág történetében először a magyar fővárosban rendeznek olyan vb-t, ahol az összes szakág képviselői egy helyszínen, egy időben küzdenek. A kick-box világszervezete, a WAKO a formagyakorlatok mellett hat küzdelmi szakágban rendez versenyeket. A kiütésre menő full-contact, low-kick és K1 szabályrendszereket ringben bonyolítják le, míg a point-fighting, light-contact és kick-light kategóriák tatamin zajlanak.


Kick-box világbajnokság, Budapest, veteránok, a magyar érmesek:


Pointfighting:
Férfiak:
63 kg: 3. Bertalan Gábor
74 kg: 1. Debreczeni Dezső
84 kg: 3. Jó Dobronya Róbert
94 kg: 2. Tóth István
+94 kg: 2. Csikós Péter.
Nők:
+65 kg: 1. Kovács Betty


Light-contact:
Férfiak:
63 kg: 3. Bertalan Gábor
+94 kg: 2. Pődör Csaba
Nők:
65 kg: 1. Szuknai Zsuzsanna
+65 kg: 3. dr. Linczmayer Szilvia


Kick-light:
Férfiak:
63 kg: 2. Bertalan Gábor
84 kg: 2. Molnár László
94 kg: 2. Tóth László
+94 kg: 3. Pődör Csaba
Nők:
65 kg: 1. Szuknai Zsuzsannna


/Az NVESZ sajtóanyaga/

A Világbajnokságot online a Sport100 Facebook-oldalán szombat estig élőben lehet követni!