Kick-box - Sikerek minden téren

Nem csak a kick-box kontinensviadalon várható több tucat érem, de egy komoly kitüntetés is "beesett" az utolsó pillanatban.

[caption id="attachment_9682" align="aligncenter" width="504"]kick-box szkopje 2017 lead illusztráció /Képünk illusztráció/[/caption]

Galambos Péter, a Magyar Kick-Box Szakszövetség elnöke egyéniben több tucat érmet vár a szeptember 5. és 9. között a kadetek és juniorok számára kiírt kontinensviadalon, Szkopjéban, ahol száznál is több magyar fiatal méretteti meg magát.


A Magyar Kick-Box Szakszövetség vezetés az eddigieknél nagyobb anyagi támogatást biztosított idén a válogatottaknak. Átvállalták az Eb nevezési és ruházati költségeit, és a macedóniai megmérettetésre készülőknek ingyenessé tették az egyhetes központi edzőtábort is.


A sportvezető a nemzetek versenyében a legjobb háromba várja a magyar csapatot. Az Eb-n hat szakágban osztanak érmeket: a félerős ütéseket és rúgásokat engedélyező pointfighting, light-contact és kick-light kategóriák tatamin zajlanak. A kiütésre menő full-contact, low-kick és K1 szabályrendszereket ringben rendezik.


Közben pedig, ahogy említettük egy hatalmas sportdiplomáciai sikert is elkönyvelhetünk! A kick-box európai szervezete, a WAKO Europe első alelnökének választották Király Istvánt, mégpedig az említett versenyt megelőző tisztújító közgyűlésen!


kick-box - Király István a WAKO Europe új alelnöke

A Magyar Kick-Box Szakszövetség alelnöke eddig elnökségi tagként tevékenykedett a szervezetben, jelenlegi megbízatása négy évre szól. Király István szerint ezzel Magyarország megítélése tovább erősödött kick-boxban, és reméli, hogy a novemberi felnőtt világbajnokság után újabb világversenyeket sikerül majd Budapestre hozni.


„Nagy büszkeség, hogy a magyar sportdiplomáciát ilyen szinten tudjuk képviselni, és hogy a kick-box révén van egy újabb sportág, ahol a legmagasabb fórumon vagyunk jelen" – mondta Király István.


Azért nagy fontosságú a megbízatás, mert a kick-boxban – ahol a világszövetséghez közel 140 tagország tartozik – Európa messze a legerősebb, ezért „aki az európai szövetséget irányítja, az gyakorlatilag az egész WAKO-t irányítja" – fogalmazott a mesteredző-szakedző.


Király István nemcsak sportvezetőként ismert a kick-boxos berkekben, hiszen egyúttal a legeredményesebb magyar szakág, a pointfighting hazai vezetője is. Az általa irányított egyesület, a csepeli Halker-Király Team pedig hosszú évek óta a világ legeredményesebb klubja pointfightingban.


Gratulálunk, válogatottunknak pedig természetesen szurkolunk!


/Az NVESZ sajtóanyagai alapján, ellenfelem.hu/