Caio Terra - Mindennapi küzdelmek

Caio Terra 11x-es bjj világbajnok kételyekről, stagnálásról és arról, milyen fontos, hogy soha ne adjuk fel!

Caio Terra

„Mindig ezt mondom a fehér öveseimnek. Talán többen folytatnák, ha hallgatnának rám. Mindenki más okból kezd a jiu jitsuba, a legtöbben soha sem akarnak MMA-zni vagy világbajnokká válni. De az emberek egy része úgy gondolja, hogy ha nem nyernek minden nap - jelentsen ez bármit is -, ha nem érik el ezeket a majdnem, hogy lehetetlen célokat, akkor elbuktak.


Amíg edzel, soha sem vallhatsz kudarcot.


Tudod, nem a cél, hanem az út maga az, ami számít. Az első éved során lesz olyan, hogy frusztrált leszel, hacsak nem érted és nem emlékszel arra, miért is kezdted el az egészet egyáltalán. Sokan vannak, akik elfelejtik ezt és abbahagyják.


Akiket ismerek és abbahagyták, mind bánja. De soha sem találkoztam még egy fekete övessel, aki bánná, hogy edz. Egy bizonyos ponton az utad során frusztrált leszel és elbátortalanodsz. Ami működött tegnap, az nem biztos, hogy ma is fog. Ezek olyan dolgok, amiken át kell verekednünk magunkat. A jitsuban és az életben is.


Mindenki átmegy ezen.


Ha ez az első alkalom, hogy ezt érzed, vagy épp itt tartasz, meg kell értened, hogy ez teljesen normális dolog. Ha a teremben történik, akkor szerencsés vagy, mert csak ennyit kell tenned:


Kérd meg a csapatod, az oktatód, hogy segítsenek. Tedd félre az egód és azt, hogy mit tudsz.


Nem számít, hogy jogász, doktor vagy-e vagy, hogy a McDonald's-ban dolgozol. Legyél nyitott és vedd észre, hogy olyan, hogy 'stagnálás' nincsen. Ha dolgozol rajta, hogy minden nap 1%-al jobb legyél, jobb leszel. És a technikád lesz olyan jó, mint azoknak, akik előtted jöttek. És az öved színe elkezd majd változni. És a jiu jitsu nem egy hobbi vagy csak edzés lesz számodra, hanem az életed része.


Nem egy éjszaka alatt fog megtörténni és segítségre lesz szükséged. Ez normális. Egyszerűen csak fogadd el az utat, úgy, ahogy van és vedd észre, hogy ez az, ami számít.


- Caio Terra

https://youtu.be/BqUPJhYdPus