Judo VB - Nagyüzem az ötödik napon

Szeptember 1-jén pénteken, a budapesti Suzuki Judo Világbajnokság ötödik versenynapján öt magyar judósért szoríthatunk: Gercsák Szabina, Erdélyi-Joó Abigél, Salánki Evelin, Tóth Krisztián és Vér Gábor szerepel ezen a napon.


Ezen a napon három súlycsoport küzdelmeire kerül sor, a férfi 90, illetve a női 70 és 78 kilogramm legjobbjai szerepelnek. Mi ezen a napon mindhárom súlycsoportban érdekeltek leszünk, sőt, mindhárom kategóriában jó eredményekben reménykedünk!


A 70 kilogrammos mezőnyből hiányzik majd a világbajnoki címvédő és az olimpiai bajnok is, de az esélyesek sorát látva csöppet sem lesz unalmas vagy kiszámítható ez a kategória...


A 78 kilogrammos súlycsoport olimpiai bajnoka, az amerikai Kayla Harrison visszavonult, de a világbajnoki címvédő, a japán Umeki Mami itt lesz a budapesti mezőnyben. A kihívók száma is jelzi: óriási csatákra van kilátás!


A 90 kilogrammos súlycsoport olimpiai bajnoka, a japán Baker nem lesz a mezőnyben, ettől függetlenül ez az egyik legtöbb esélyest felvonultató kategória a világbajnokságon. Óriási csata várható a végső győzelemért.



A mieink első mérkőzései:

Gercsák Szabina - Zere Bektaskyzy

Erdélyi-Joó Abigél - Yahima Ramirez

Salánki Evelin - Ana Laura Portuondo Isasi

Vér Gábor - Ivan Felipe Silva Morales

Tóth Krisztián - Robert Florentino

/A judoinfo.hu cikke bővítve/