Tovább fejleszt a Magyar Ökölvívó Szakszövetség

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség élére újonnan megválasztott Erdei Zsolt, immár 5 hónapja tevékenykedik a sportág élén. Tudtuk, hogy nem lesz zökkenőmentes az átadás-átvétel, ahogy azt is, hogy erre meglehetősen sok időre van szükség, tekintve hogy a több, mint 160 ökölvívóklub felügyeletén kívül, a szövetségnek nyolc régiót és négy akadémiát kell ellenőrzése alatt tartania, valamint gazdasági-, és sportszakmai szempontokat figyelembe véve elszámoltatnia.




[caption id="attachment_17362" align="aligncenter" width="504"] /A kép illusztráció/[/caption]

Az elnök úr nem bízta a véletlenre, ezért az érintett szervezetek körülményeiről személyesen győződött meg. Ennek eredménye az a polkorrekt döntés, miszerint Erdei Zsolt, külsős szakértők bevonásával kezdeményezte a négy hazai akadémia auditálását, melynek egyenes következményeként ki lehet jelenteni, hogy amennyiben van olyan működő ökölvívó akadémia, amely az auditkritériumoknak nem felel meg, annak további finanszírozásáról – a felülvizsgálati eredményekre támaszkodva – Erdei Zsolt és a Magyar Ökölvívó Szakszövetség Ellenőrző Testülete javaslatot tesz a soron következő elnökségi ülésen.


Az elnök úr egyik legfontosabb törekvése, hogy azokat a pénzeket, amelyeket szakmai szempontok szerint eddig nem a kellő hatékonysággal használt fel a szövetség, azokat a lehető leggyorsabban átcsoportosítsa a megfelelő célok elérése érdekében.


Az is az új korszak egyik forradalmi újítása lehet, hogy a jelenlegi elnök, a hivatásos edzői posztok betöltésére, nyílt pályázatot szándékozik kiírni.  Ez az elképzelés egyébként minden olyan titulus betöltésére is vonatkozik, amit a Szakszövetség felügyel.


A jövőben a szövetség számos újítást helyezett kilátásba, melyeknek nagy része sportszakmai szinten hozhat sok új kihívást és eredményt egyaránt. Ebben olyan tervek szerepelnek, mint pl. a külföldi edzőtáborok számának drasztikus növelése, az elit és az ifi korosztály másod- és harmadvonalas szerepeltetése a számukra legmegfelelőbb nemzetközi tornákon, és ide tartozik az az életpályamodell is, amely jelen állás szerint az elmúlt húsz év legígéretesebb versenyzőbarát projektjei közé sorolódik.


A tervek mielőbbi megvalósítása érdekében, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség munkacsoportja, szakemberek bevonásával dolgozik, és miután az elnök úr a javaslataikat áttekintette és elfogadta, szintén az elnökség elé terjeszti azokat.


Az elnökség elé kerül az az előterjesztés is, melyben Erdei Zsolt új személyt jelöl a Bíró Bizottság élére, Juhász Roland Olimpiai bíró személyében, aki eddigi pályafutása során is számos bírói eredménnyel, hazai-, valamint nemzetközi szakmai kitüntetéssel rendelkezik.


Biztosak vagyunk abban, hogy Roland tapasztalatait és tudását a magyar ökölvívás számára hasznos módon tudja kamatoztatni a Bizottság élén, melyben segítségére lesz a tisztséget nagy szakmai tudással eddig betöltő Nacsa József is.


Sajnos új vonalnak számít a valós Etikai- és Fegyelmi Bizottság megalakulása is, melynek az elmúlt időszakban is akadt munkája.


Erdei Zsolt úgy gondolja, hogy annak a versenyzőnek, aki erején felül teljesít a hazai ökölvívásért, minden támogatást és védelmet meg kell adni, azonban azokkal a versenyzőkkel szemben, akik szégyent hoznak a sportágra, vagy viselkedésükkel más sportolókat és adott esetben azok eredményességét veszélyeztetik, a legnagyobb szigorral kell eljárni!


/boxing.hu/