Újra ringben Bacskai Balázs

A Felix Promotion szeptember 15-én, pénteken, Várpalotán rendezi következő élő televíziós bokszgáláját, melynek programjában a nyár elején profinak állt Bacskai Balázs második hivatásos küzdelme is helyet kapott.


A korábbi amatőr junior világbajnok, felnőtt Európa-bajnok és olimpikon ökölvívó, júniusi bemutatkozásakor történelmet írva első meccsén elhódította a középsúly (72,6 kg) magyar bajnoki címet, miután egy színvonalas mérkőzésen pontozással felülmúlta az akkor veretlen Harcsa Norbertet. Bacskai második mérkőzése már egy súllyal lejjebb, nagyváltósúlyban (69,85 kg) kerül megrendezésre.


„Megnéztük a nemzetközi mezőnyt, és be kellett látnunk, hogy egyelőre nem indokolt a középsúlyú jelenlétem” - fogalmazott a súlycsoportváltásról Benji.


„Én 75 kiló körül mozgok edzéseken, míg középsúlyban az elit bunyósok, akár 80-81 kilóról fogyasztanak. Ez komoly súlykülönbség, ami hátrányt jelenthet egy-egy meccsen. Középsúlyba akkor kell majd visszatérni, ha majd én is 80 kiló körül leszek két küzdelem között. A profi szisztéma szerencsésebb abból a szempontból, hogy itt közel másfél nappal a mérkőzések előtt mérlegelünk, így van idő a visszatöltésre. Úgy érzem, jóval erősebb leszek ebben a súlycsoportban!”


Bacskai Balázst jövő pénteken az afrikai Salehe Mkalekwa (10 győzelem, 3 vereség) ellen láthatjuk, éspedig egy hat menetre tervezett összecsapás során.


„Hozzám hasonló méretű, balkezes sráccal küzdök” - mondta. „Igazi tapasztalatszerző mérkőzés előtt állok, hiszen, ahogy nemrég Rácz Félix is fogalmazott, nekem most minél több ringbe lépésre van szükségem, hogy meccsszámban behozzam a velem egykorú, de régebb óta profiskodó későbbi potenciális ellenfeleket. Az előrelépéshez gyakran kell bokszolnom.”


A budapesti klasszis a felkészüléséről a következőket mondta el: „A Norbi elleni mérkőzés után mindössze két hetet hagytam ki, onnantól kezdve folyamatosan készülünk, erősnek és fittnek érzem magam. Naponta kétszer edzem, sok sparringom volt az elmúlt időben, és az élmények alapján a formával nem lesz gond. Természetesen mindig van mit tanulni, főleg azt, miként kell a profik között gazdaságosabban mozogni, határozottabban ütni. Vannak feladatok, amiket meg kell oldani, a tanulási folyamat következő állomása pedig a várpalotai mérkőzésem lesz.”


A szeptember 15-én, pénteken megrendezésre kerülő eseményen kötelek közé lép a veretlen cirkálósúlyú WBO Interkontinentális bajnok Szellő Imre, a WBO nagypehelysúly Európa-bajnoka Kovács Zoltán, illetve a WBO nagyváltósúlyú ifjúsági bajnoki övéért küzdő Egedi Renátó is. Szintén a ringben láthatjuk Darmos Józsefet, ifj. Berki Ferenc, Törteli Balázst, Kispál Zoltánt, és Márton Balázst.


A gálára a belépőjegyek már elővételben elfogytak, ám az M4 Sport szeptember 15-én, pénteken, 21.45-től élőben sugározza a legjobb magyar profi ökölvívók első őszi fellépését. A rendezvénnyel kapcsolatos bővebb információkért keresse fel a vállalkozás webes felületét, a www.felixpromotion.com oldalt.


/A Felix Promotion International sajtóanyaga/