Gökhan Saki - A "lázadó" válaszol!

Gökhan Saki neve nem igényel bemutatást a küzdősportok rajongói körében. A török-holland harcos félelmet nem ismerő, vad stílusával, eszméletlenül technikás bunyójával, elképesztő kombinációival beírta magát a rajongók szívébe!

Gökhan Saki lead


Baráti oldalunk, a Kickboxingplanet, akikkel igen jól sikerült és nagy sikert aratott Nieky Holzken interjúnkat is készítettük, ezúttal a rajongók szeme elől 2 éve eltűnt Gökhan Saki felkutatására adta a fejét. Sikerrel!


- Mit csináltál az elmúlt két évben?


- Jelenleg Isztambulban és Dubaiban élek. Sokat edzettem és másoknak is segítettem az edzésben. Természetesen nem olyan intenzitással készültem, mint amikor egy meccs van kilátásban. Megszenvedtem pár régi sérüléssel is, de ez a sport része, amit harcosként el kell fogadjon az ember.


- Az általad a közösségi oldalakon közzétett videókon inkább bokszolni láthattunk, nem kickboxolni. Megfordult a fejedben egy bokszolói karrier?


- A boksz fantasztikus dolog, művészet, de azt hiszem 5 évvel ezelőtt kellett volna váltanom, amikor 27 voltam. Most már túl késő.


- Kapcsolatban állsz még Tyrone Sponggal a legutóbbi meccsetek óta, amit a GLORY 15-ön vívtatok Isztambulban?


- Igazából elég gyakran beszélünk egymással. Instagram-on is gyakran válaszolgatunk egymás dolgaira, meg ilyenek. Nagyon jó gyerek és nagyon keményen dolgozik.


- Mi mondanál, ha Tyrone egy bokszmeccs keretében szeretne visszavágót?


- Csináljuk.



- Biztos nagyon sok pozitív üzenetet kaptál, amiért igazi sportemberként viselkedtél a Spong meccsen?


- Vannak olyan harcosok, akik minden győzelemnek örülnek, mindegy, hogy hogyan csinálták. Én nem ilyen vagyok. Az első dolog, amire gondoltam, amikor történt, az az volt, hogy a francba... a karrierje! Őszinte leszek, nagyon szarul éreztem magam egy ideig. Tyrone egy vadállat és tudom, hogy még keményebb lesz, amikor visszatér.


- Az amszterdami GLORY 26 gála után a szervezet bejelentett egy címmeccset közted és Saulo Cavalari között. Miért nem lett ebből semmi végül?


- Képzeljétek el, hogy aláírtok egy szervezettel 5 meccsre és megegyeztek, hogy meccsenként kapsz mondjuk €500 ezret, amikor viszont az utolsó meccsed is megvan, a szervezet azt mondja, hogy átszervezzük a dolgokat és csak 50 ezret tudunk adni ezért a legutóbbiért.


Megértettem a helyzetet, de véleményem szerint a szerződésem és az új ajánlat közötti közötti különbség túl nagy volt. Végül is nem tudtunk megegyezni az új csekkről az utolsó meccsem kapcsán a GLORY-val.


Ha nagyot szeretnél villantani egy Ferrarival, akkor ne egy Suzukis költségvetéssel próbálkozz. Azt hiszem tiszta az álláspontom. Rengeteg órát edzettem az évek alatt és sokszor küzdöttem, míg végül nevet szereztem magamnak. Gökhan Saki vagyok és tudom mennyit érek.


A Cavalari meccs előtt sajnos pont lesérültem. Amíg lábadoztam, addig Cavalari valaki mással bunyózott. Őszintén szólva, látva ezt a meccset nem kaptam semmi motivációt. Ez nem az a szintű meccs, amiért széthajtom magam a teremben, nem?!



- Úgy tűnik azonban, hogy mostanra visszatért a motivációd, hiszen egymás után kihívtad Rico Verhoeven-t és Remy Bonjasky-t is a közösségi média oldalakon. Miért most, miért ilyen hirtelen?


- Nos, a GLORY félnehézsúlyú övét már megnyertem, a nehézsúlyú öv és a gondolat, hogy két súlycsoportban is bajnok legyek viszont megmozgat. Remy Bonjasky egy legenda a sportban és egy érdekes visszavágó lenne szerintem. Lássuk, ki nyer.


Főként azért választottam ezt az időszakot, mert 2016 végére a kickbox nagyon népszerű lett és sok figyelmet kapott a médiában is. Főleg Badr visszatérése és a GLORY Collision miatt. Egyszerűen úgy tűnt, hogy ez egy jó pillanat lehet. Ha van egy jó TV show-d, akkor nem fogod éjjel kettőkor adni, nem?


- Remy elfogadta a kihívásod. Elkezdtetek már egyezkedni a GLORY-val erről az óriási visszavágóról?


- Ha Remy meg tud egyezni a GLORY-val, akkor bunyózhatunk. Szeretném, ha mielőbb megtörténne ez a meccs. Legalább június előtt.


- Rico-tól nem hallottál semmit, igaz? Mi a véleményed erről?


- Nem egy jó példája a jellem megnyilvánulásának. A tévében azt mondja, hogy nem tér ki egyetlen kihívás elől sem, de eddig még semmit sem hallottam felőle. Kopogtat mindenki ajtaján, mint a Jehova tanúi, de ha valaki hozzá kopog be, akkor kikukucskál, aztán gyorsan leolt minden lámpát.


Rico fél kiállni ellenem, mert a meccs után az öve semmit sem ér majd és a Badr Hari elleni visszavágó pénze is ugrik. Azt állítja, hogy ő a másokkal leginkább tisztelettudóan bánó ember, közben a tévében Remy Bonjasky-t, aki soha se hívta ki őt vagy ilyesmi, pénzhajhásznak nevezi. Rico mindig más arcát mutatja, ahányszor látod.


A GLORY Collision előtti sajtókonferencia kapcsán azt írták a lapok és az emberek a közösségi média oldalakon, hogy Rico azon az estén elvesztette a mentális háborút. A rá következő napon azt mondta mindenkinek, hogy ne pislogjanak, mert az első menetben kiüti Badr-t, stb. Ez csak egy maszk. Légy önmagad - mindenki más már foglalt.


Oberhausenben a csarnok Badr Hari miatt volt tele. Én is tudom, ti is tudjátok, de a GLORY és a saját menedzsmentje is tudja.



- Badr Hari nemrég összeállított egy listát célpontjairól. Megpróbáljunk mi is csinálni egyet? Kik azok, akikkel szívesen kiállnál a közeljövőben?


1) Remy Bonjasky


- Az első K-1 WGP-men harcoltam vele. Sajnos azt a meccset elvesztettem. Akkoriban 15kg-os előnyben volt velem szemben, ami elég sok. De van 3 K-1 címe, és a legjobbak ellen küzdött és nyert, majdnem tökéletes védelemmel. Mindig formában maradt és még mindig egy veszélyes harcos.


2) Rico Verhoeven


Csak azért akarok megküzdeni vele, mert ő a GLORY jelenlegi nehézsúlyú bajnoka. Ha valaki az elkövetkezendő pár hónapban megveri, akkor azzal akarok összecsapni. Csak az öv érdekel. Rico egyáltalán nem egy érdekes harcos számomra.


/Az ellenfelem.hu fordítása (c) 2017 - A cikk angol eredetije ITT található/