Helyzetjelentés – Fábián Kristóf

Fábián Kristóf évek óta töretlenül menetel előre. Súlykategóriától függetlenül az egyik legeredményesebb és legtehetségesebb harcosunk a tavaly év végi aranyról, idei terveiről és az ökölvívásról is beszélt nekünk!


Fábián Kristóf


ellenfelem.hu: - Mit jelentett az IFMA győzelem akkor és mit jelent visszatekintve?


Fábián Kristóf: - Nagyon nagy öröm volt, hogy aranyérmet hozhattam haza Horvátországból! Pláne hogy két évvel ezelőtt szoros küzdelemben, de elvesztettem a döntőt. Sokszor nem vagyok elégedett a saját teljesítményemmel, de visszanézve a felvételeket itt nagyot harcoltam és nagyon jól felkészült voltam.


e: - Mi a célod az idei évvel? Vannak esetleg kitűzött célok, újévi fogadalmak, melyeket szeretnél valóra váltani 2017-ben?


FK: - Idén a muay thai mellett szeretnék K1-ben is meccseket vállalni.


e:- Túl vagy egy sikeres bokszmeccsen. Mesélnél egy kicsit erről? Hogyan jött a lehetőség, hogyan készültél?


FK: - Ez volt a második amatőr boksz meccsem. A rendezvény Miskolctól nem messze, Szikszón volt. Az itteni bokszedzővel, Majláth Gáborral nagyon jó kapcsolatot ápolunk, így jött az ötlet hogy idén is bunyózzak a rendezvényen, ahogy Spéth Norbert is. Aki látta már pár meccsem, annak feltűnhetett, hogy sok thai bokszolóhoz képest többet használom a kezeimet. Érdekel az ökölvívás, az egyik legszebb sportnak tartom.


e: - Az év eleje kicsit lassan indul, ahogy az lenni szokott. Ezért vállaltad főleg a meccset, hogy kicsit mozgásban maradj úgymond?


FK: - Szerettem volna kipróbálni magam ökölvívásban, és itt megtehettem egy ügyes bokszoló ellen, akinek már volt jó pár mérkőzése.


e: - Mennyire hiányzott a könyök, a térd és a többi? Nem kellett külön odafigyelned erre, nehogy elengedj valami technikát, melyet a bokszban nem engedélyeznek?


FK: - Volt már meccsem ökölvívásban, low-kickben, k1-ben, muay thai-ban, úgyhogy képes vagyok egyik szabályrendszerről átállni a másikra.


e: - Hol láthatunk téged legközelebb és milyen szabályrendszerben?


FK: - Lett volna egy szereplésem egy nagyszabású francia gálán K1-ben, márciusban, amit sajnos visszamondtak, így egyelőre nem tudom hol lesz a legközelebbi meccsem. Remélem minél hamarabb szorítóba léphetek! :)


Köszönjük az interjút és reméljük mielőbb a szorítóban láthatunk téged valahol! Sok sikert az idei évhez is!