Bacskai Balázs győzelemmel mutatkozott be

A Kalászi Sportcsarnok adott otthont tegnap a Felix Promotion utolsó tavaszi gálájának, melynek főmérkőzését az eddig veretlen Harcsa Norbert és a profik közt bemutatkozó Bacskai Balázs vívta!

[caption id="attachment_17284" align="aligncenter" width="503"] fotó: Felix Promotion[/caption]

Hatalmas várakozás előzte meg a Felix Promotion tegnapi gáláját, és a figyelem túlnyomó része érthető módon a Harcsa vs Bacskai párosra irányult. Kettőjük tegnapi teljesítménye bizonyította, hogy nem hiába volt a fokozott érdeklődés a rajongók és a sportkedvelők részéről.


Az amatőrök között 2010-ben Európa-bajnok Bacskai nem mindennapos profi debütálásra készült, ugyanis nagyon ritka az, hogy bárki tízmenetesre tervezett címmeccsen mutatkozzon be a hivatásos bokszolók között. Ráadásul Harcsa személyében kifejezetten nehéz riválist kapott, aki eddigi nyolc profi meccsét egyaránt megnyerte.


A budakalászi gálán telt ház fogadta az este fő meccsét vívó két öklözőt, akik meglepően nagy iramban kezdték az összecsapást. Az első menetben Bacskai szép kombinációkat ütött, s jobbnak tűnt, a másodiktól azonban Harcsa magára talált, lényegesen harcosabban bokszolt. Innentől közönségszórakoztató bokszot produkáltak a felek, a második és harmadik menetben teljesen kiegyenlített küzdelem folyt a szorítóban, rengeteg ütéssel.


A meccs közepén Harcsa fáradtabbnak látszott, Bacskai többet ütött, ugyanakkor riválisa minden szakaszban megvillantotta erejét, s komoly ütésekkel bombázta ellenfelét.


Noha Bacskai öt menetnél még sosem bokszolt többet, s Harcsának is nyolc menet volt a legtöbb, amit a ringben töltött - ráadásul nem ennyire intenzív mérkőzésen -, mindketten keményen harcoltak az utolsó, 10. gongszóig. A hajrában egyértelműen Bacskai tűnt jobbnak, még az utolsó menetben is képes volt négy-öt ütéses kombinációkra, így végül egyhangú pontozással (98-92, 96-94, 98-92), megérdemelten győzött.



Bacskai Balázs mérkőzés utáni nyilatkozata ITT  hallgatható meg!

/Az m4sport.hu cikke bővítve/