Harcosok Klubja 28 - Beszámoló

Harcosok Klubja 28! Ahogy megszoktuk, a 28-as sorszámot viselő gála is igen parázsra sikerült a Klubban!

[caption id="attachment_17297" align="aligncenter" width="504"]Harcosok Kluba 28 /fotó: yennivarga.com/[/caption]

Egy rövid bemutató után rögtön megkezdődött a Harcosok Klubja 28 gála programja, mely a fiatalabb, ill. kevesebb rutinnal bíró harcosok meccseit sorolta előre. Ahogy az eddigi gálákon, úgy itt is lépésben kezdünk építkezni az est fő meccsei, a legnagyobb izgalmakat és pofonokat ígérő összecsapások felé. Rutin ide vagy oda, rögtön az első két meccs magasra tette a lécet a várható izgalmak terén! Ebből természetesen a többiek se szerettek volna alább adni, így ennek szellemében folytatódtak a harcok.


A fő meccsek első találkozóján Tresó Roland és Mayer Géza folytatta az addigiakat és egy rendkívül izgalmas meccsel ajándékozta meg a közönséget, melyet a pontozólapokon Mayer vitt. Az est egyetlen nemzetközi találkozóján Jamal Mustafa és Pallag Szilárd, a Rebrei Gym harcosa csaptak össze. Izgalmas adok-kapok meccs volt ez is, mígnem egy sérülés közbeszólt és a kék sarokban küzdő Pallag feladni kényszerült.




[caption id="attachment_17298" align="aligncenter" width="504"]Harcosok Kluba 28 - Mustafa vs Pallag /fotó: yennivarga.com/[/caption]

Robogtunk tovább, nem volt megállás. A Harcosok Klubja 28 következő meccsére érkezett Berki Krisztofer és Horvát "Lovas" Tamás! A két harcos nagy elánnal vágott neki a 3x3 percre kiírt találkának. Berki ereje, fizikalitása azonnal komoly tényezőnek bizonyult és bár "Lovas" tarsolyában volt pár trükk, amire figyelnie kellett, agresszív menetelése, robbanékonysága és az a bizonyos "gyilkos ösztön" soknak bizonyult Horváth számára. A meccset több leütés után végül a mérkőzésvezető beszüntette.


Máris jött a Koczfán János vs Nnadi Kristóf találkozó, egy igazi nehézsúlyú ütközet! A 3x3 percre kiírt muaythai meccs sem indult lassan. Erőteljes tapogatódzások, próbák után rögtön törekedtek a nagyobb találatokra a felek. Koczfán sokat mozgott, minden oldalról igyekezett dolgozni Nnadin, aki csattanós rúgásokkal válaszolt. Az első, igen aktív menetet - ahonnan mi láttuk - Koczfán vitte.




[caption id="attachment_17300" align="aligncenter" width="504"]Harcosok Kluba 28 - Nnadi vs Koczfán /fotó: yennivarga.com/[/caption]

A másodikra Nnadi jóval agresszívabban jött ki, törekedve a közelharcra, összekapaszkodásra, de Koczfán hamar szabadult és szálltak tovább a pofonok. A sok közeli akció során Koczfán szépet borított, de Nnadi hamar összeszedte magát és ment tovább. A menetet most is úgy láttuk, hogy Koczfán vitte, akinek valamivel több tiszta találata, lényeget érintőbb akciója volt.


A harmadik és utolsó menetre Koczfán jött ki tüzesebben, de rövidesen mindketten fokozatba kapcsoltak. Nnadin itt már csak egy kiütés segíthetett volna, de Koczfán is tudta ezt és figyelt. Az akciók mindkét féltől érkeztek, de a kezdeményezés valamivel többször volt Koczfánnál, aki egy elkapott rúgásból a földre penderítette Nnadit. Így, akció közben ért véget a menet és a mérkőzés, melyet többségi pontozással Koczfán János nyert.




[caption id="attachment_17301" align="aligncenter" width="504"]Harcosok Kluba 28 - Gilányi vs Lévai /fotó: yennivarga.com/[/caption]

Jött a Harcosok Klubja 28 egyik legjobban várt meccse, Gilányi Attila és ifj. Lévai László találkozója. A két harcos nem egyszer szállt már kötelek közé egymás ellen, így izgalommal várhattuk, mi újat találtak ki, mit húznak elő ez alkalommal a tarsolyukból, amivel a másikat meglephetik. A két legfürgébb nehézsúlyú harcosunk a várhatóan komoly tempóval bekezdett. Az adok-kapok akciókból úgy tűnt, hogy összességében Lévai jött ki jobban. Egy rúgást elkapva Gilányit a földre huppantotta, tisztábban talált kontráival.


A második is hatalmas tempóval folytatódott. Egy akció során Gilányi fogvédője is repült, de Rebrei József bíró azonnal ott termett. Gilányio erőszakosabban igyekezett előre, de nem látszott találni Lévai ellenszerét, aki több szép kontrával, néhol komoly kombinációkkal talált. Gilányi fáradni látszott, Lévainak pedig ebben a menetben kezdtek csak az igazán komolyabb csapásai ülni.


Következett a mindent eldöntő harmadik! Gilányi óvatosabban kezdett, de Lévai pontos volt és gyors. Szinte mindig meglelve a megfelelő időt, rövid, robbanékony, kemény akciókba kezdett. Láthatóan előnybe került kondíció terén is, Gilányi pedig ismét elhagyta a fogvédőjét. A folytatásban Gilányi talált egy nagyot, majd ismét Lévai következett. Így ért véget a mérkőzés, akció közben. A találkozót egyhangúan ifj. Lévai László nyerte!




[caption id="attachment_17302" align="aligncenter" width="504"]Harcosok Kluba 28 - Fábián vs Elszaszer /fotó: yennivarga.com/[/caption]

A lecke fel volt adva a Fábián Kristóf vs Elszaszer Dávid párosnak, hiszen ilyen izgalmakra, ekkora akciókra kellett még egy lapáttal rátenniük valahogy. Ismerve mindkét harcos, várható volt, hogy ezt meg is próbálják majd a Harcosok Klubja 28 főmeccsén! Az első menet elég kiegyensúlyozottra sikerült. Először Fábián talált egy jól időzített tolóval, amitől Elszaszer leült, majd később fordulásból ő eresztett el egy rúgást, amitől Fábián esett.


Egy elkapott rúgásból Fábián borított egy nagyot a második elején és kezdte többször a kötelekhez szorítani Elszaszert, akinek a kezdeményezés kezdett kicsúszni a kezei közül. Fábián sokkal magabiztosabbá vált, több akciónál komoly gondokat okozva Elszaszernek. Úgy tűnt, hogy közeledik az elkerülhetetlen, ám a menetnek vége lett! Egyértelműen Fábián menete volt a második.


A harmadikra Elszaszer valamelyest összeszedte magát, ám hamar a kötelekhez került ismét, ahol Fábián ellen egész biztos, hogy senki sem akar lenni. Elszaszer fogvédője kiesett, de azonnal mentek tovább. Fábián terelte ellenfelét, a köteleknél kombinációkkal támadott, Elszaszer pedig néha próbált válaszolni egy-egy találattal. Legtöbbször azonban védekezésre kényszerült. A menet ismét a köteleknél ért véget. Míg az elsőt tán hajszállal Elszaszer vihette, az utolsó kettő Fábiáné volt. A bírák is meghozták hamar döntésüket - egyhangú pontozással győzött Fábián Kristóf!




[caption id="attachment_17304" align="aligncenter" width="504"]Harcosok Kluba 28 - Fábián Kristóf vs Elszaszer Dávid /fotó: yennivarga.com/[/caption]

Ez volt a Harcosok Klubja 28, a Vasas Fáy utcai Sportcsarnokában! Hamarosan újra találkozunk!


/A nagyszerű fotókért külön köszönet Varga Jennifernek - yennivarga.com/