Eb-arany ju-jitsuban - Szekeres Ákos sporttörténelmet írt

Szekeres Ákos, több sportolónkkal együtt részt vett a június 3-4 között rendezett bosznia-hercegovinai Sport Ju-Jitsu EB-n. Az eredmény nem maradt el! Nézzük a részleteket!

Szekeres Ákos


Megszületett a Magyar Sport Ju-Jitsu Szakszövetség első felnőtt Európa-bajnoki aranyérme! A sporttörténelmi siker a már oldalunkon is bemutatott Szekeres Ákos nevéhez fűződik, aki az Orbászváron (Banja Luka) megrendezett kontinensviadalon földharcban lett első. A japán eredetű küzdősport bosznia-hercegovinai Eb-jén a magyar színeket kilenc sportoló képviselte klasszikus ju-jitsu küzdelem (fighting system), földharc (ne-waza system) és páros önvédelem (duo system) versenyszámokban.


Közülük a férfi földharc 85 kg-os súlycsoportjában Szekeres Ákos 19 fős mezőnyben szerzett Európa-bajnoki címet. A ju-jitsuban és cselgáncsban egyaránt fekete öves sportoló a selejtezők során mindkét ellenfelét fojtással kényszerítette feladásra. Az elődöntőben Szekeres Ákos nagy csatában egy kétpontos földre-vitelnek köszönhetően győzte le horvát ellenfelét, majd a döntőben svájci riválisa ellen hátsó fojtással (RNC) szerezte meg az aranyérmet.

Az Európa-bajnokság a Sportaccord által a ju-jitsu sportág képviselőjének elismert JJIF világszövetség égisze alatt zajlott.

/NVESZ sajtóközlemény nyomán. A kép eredetijének forrása: bjjbudaors.hu/