Világbajnoki címvédésre tör Veres Roland

Szombaton rendezik meg a kick-boxosok felnőtt magyar bajnokságát, ahol a sportág „új hullámának„ legeredményesebb képviselője, a világ- és Európa-bajnoki arannyal is rendelkező Veres Roland is tatamira lép.


A fiatal reménység célja, hogy a szombathelyi viadalon kvalifikálja magát az őszi budapesti világbajnokságra, ahol a sportág történetében először egyszerre lesz jelen valamennyi szakág.


A június 10-én Szombathelyen sorra kerülő ob-n a vb-részvétel kiharcolása a fő cél Veres Roland számára. A csepeli Halker-Király Team versenyzőjének a novemberi budapesti megmérettetés különösen fontos, hiszen a hazai közönség előtt nemcsak megvédeni szeretné a pointfighting szabályrendszerben két éve megszerzett világbajnoki címét, hanem a light-contact és a kick-light szakágban is az aranyéremre tör súlycsoportjában.


Az 57 kg-ban versenyző sportoló számára mindenképp jó előjel, hogy a májusi budapesti világkupán két szabályrendszerben is a dobogó tetejére állhatott.


A 19 éves ígéret legújabb büszkesége, hogy a napokban átvehette a Kolonics György Sport Érdemérmet. Az olimpiai és világbajnok kenus tiszteletére alapított elismerést évről évre a legjobb csepeli sportolóknak adja az önkormányzat.


„Ez a díj nagyon előkelő helyen van a szívemben” – mondta az elismerésről Veres Roland, akit 2008-ban az első korosztályos világbajnokságára való felkészülés közben ért a világklasszis kenus halálhíre. – „Emlékszem, éppen futóedzést tartottunk, és az edzés elején mindannyian egy perc néma csönddel tisztelegtünk a bajnok emlékére.”


/Az NVESZ sajtóanyaga/