Csoknyai László bronzérmes a kínai Grand Prix-n

Huszonhat ország 223 judósának részvételével Hohhot városa rendezhette a világbajnokságot megelőző utolsó IJF World Tour-versenyt. A kínai Grand Prix-viadalon nyolc judósunk mérettette meg magát.

[caption id="attachment_9186" align="aligncenter" width="504"] MTI Fotó: Kovács Tamás[/caption]

A mieink közül a 81 kilogrammos Csoknyai Lászlónak ment a legjobban a világ legnépesebb országában. Az Atomerőmű SE kiválósága két ippongyőzelemmel jutott be az elődöntőbe, ahol az olimpiai bronzérmes Antoine Valois-Fortier állta útját. A harmadik helyért zajló csatában ismét Csoknyai László bizonyult jobbnak – egy vazarival –, így az ő nyakába kerülhetett a súlycsoport egyik bronzérme.


A szintén ASE-versenyző, 52 kilogrammos Pupp Réka sem távozott üres kézzel, az olasz Giulia Pierucci felett aratott győzelme ezúttal a hetedik helyhez volt elég. A 70 kilogrammban a Miskolci Judo Club csillaga, Gercsák Szabina két győzelemmel és két vereséggel a pontszerző ötödik helyen zárta a kínai Grand Prix-t.


A kecskeméti Szabó Csaba egy mérkőzést nyert a 60 kilogrammban, bár a későbbi győztes japán, Sisime Toru csak a ráadásban tudta legyőzni Nagysolymosi Sándor tanítványát, intéssel. Ez mindenképp biztató! Fogasy Gergőnek, Ohát Zalánnak és Salánki Evelinnek ezúttal nem jött ki a lépés, mindhármuknak egyetlen mérkőzés jutott a hohhoti tornán.

Csoknyai László bronzérme az éremtáblázat tizenötödik helyére volt elég, az élen Japán (5 arany, 0 ezüst, 3 bronz), Oroszország (2, 3, 6) és Dél-Korea (2, 1, 2) végezett.

[caption id="attachment_17463" align="aligncenter" width="504"] fotó: IJF, Gabriela Sabau[/caption]

Az elkövetkezendő napok újabb komoly izgalmakat tartogatnak, a Magyar Judo Szövetség ugyanis csapatot hirdet az augusztus 28-án kezdődő budapesti Világbajnokságra.


/forrás: judoinfo.hu/