Címvédésre készül ma Baranyi Richárd Londonban

Élete legfontosabb mérkőzésére készül a Felix Promotion bokszolója, Baranyi Richárd, aki Londonban védheti meg WBO félnehézsúlyú Eb-címét.

[caption width="504" id="attachment_2297" align="aligncenter"] fotó: Felix Promotion[/caption]

Az M4 Sportreggeliben elmondta, négy éve profi, így ideje volt szintet lépni és megnézni, mire megy külföldön. Jelenlegi ellenfelét verhetőnek tartja, a jövőben pedig az elitnek számító bokszolókkal csapna össze, akikkel fel tudja venni versenyt.





 Baranyi Richárd 2016. szeptemberében a grúz Giorgi Beroshvili ellen szerezte meg a WBO Európa-bajnoki övét, amelyet  július 8-án Londonban a brit Anthony Yarde ellen tesz kockára: „Közös döntés volt Rácz Félixszel. Megmutatta az ellenfelet, Yarde-ot, én pedig nem ódzkodtam tőle, elvállaltam. 2013 óta vagyok profi ökölvívó, ideje volt meglépni ezt a szintet, s megnézni, mit tudunk külföldön”.

Mivel a meccs főmérkőzés lesz, minden korábbinál nagyobb lelki terhet jelent: “Természetesen sokkal nagyobb a nyomás, ez elkerülhetetlen. De nem elsősorban azért, mert idegenben bokszolok. A veszítenivaló miatt van rajtam teher. Abban az esetben tud visszavetni egy esetleges vereség, ha úgy kapok ki, ahogy azt nem szabad".


Anthony Yarde a profik között hibátlan, 11/11-es mérleggel áll, 10 meccsén KO-val győzött, ennek ellenére Baranyi nem tartja egy képzett ökölvívónak ellenfelét.


“A meccsrutin mindenképpen mellettem szól” – mondta a 19 profi meccséből 18-at megnyerő Baranyi, aki a decemberi évzáró bokszgálán a svájci Alis Sijaric ellen egyszer már megvédte címét.

„Hogy Yarde pontosan mire képes, azt a róla látott meccsek alapján nem igazán lehet megállapítani. Valakiről akkor derül ki, mire képes, ha igazi ellenállásba ütközik. Ő az eddigi információink alapján nem találkozott még hozzá hasonló képességű ellenféllel. Negatív mérlegű bunyósokkal találkozott eddig, tehát senki nem akarta még igazán legyőzni. Yarde nagy ütő, akar és megy, de volt már hozzá hasonló ellenfelem, akit sikerült legyőzni.”


„Egy kemény hét van hátra a felkészülésből, hiszen az utolsó hét inkább a ráhangolódásról szól” - fogalmazott az öklöző. „Úgy érzem, nagyon jó lesz a formaidőzítésem, folyamatosan felszálló ágban vagyok, egyre jobban megy a munka. Kicsit ugyan lelohasztó ez a nagy hőség, ami nekem különösen nagy ellenségem, de szerintem a most, összeszorított fogakkal elvégzett edzések duplán meg fognak térülni. Igyekszünk mindent számításba venni és mindenre felkészülni. Motivált vagyok, hiszek az elvégzett kemény munkában, és egyáltalán nem félek ettől a meccstől. Továbbra is magabiztosan várom az összecsapást!”

Baranyi a jövőt illetően csak reális célokat tűz majd ki maga elé: „Vannak olyan képességű ökölvívók, akik sokkal magasabb szinten vannak, mint én. Lehet, hogy pár év múlva oda tudok kerülni, de addig is akadnak elitben található, nálam magasabban jegyzett bokszolók, akikkel viszont fel tudnám venni a versenyt. Jelen pillanatban ők a cél".

Az angliai összecsapásra az edzői stábon kívül Baranyit menedzsere, Rácz Félix is elkíséri.

/forrás: m4sport.hu/