Tíz magyar érem az Atom-kupán

Harminchárom ország csaknem négyszáz judósa lépett tatamira az idei esztendőben a magyarországi junior Európa-kupa-viadalon, a paksi Atom-kupán. A magyar színeket 34 férfi és 22 női versenyző képviselte.

[caption id="attachment_17595" align="aligncenter" width="504"] fotó: EJU[/caption]

2017-ben is remekeltek a magyar juniorok a hazai rendezésű Európa-kupán, a nehézsúlyt mindkét nemben a mieink uralták. Waczulik Richárd négy ippon-győzelemmel robogott át a +100 kilogrammos mezőnyön, s Szigetvári Mercédeszt sem lehetett megállítani a női +78 kilogrammban.


A 66 kilogrammos Boros Bence és a 44 kilogrammos Beringer Fatime is a döntőig menetelt, a végső siker ezúttal elmaradt, így a fényesen csillogó ezüstérem került mindkét versenyzőnk nyakába.


Nem kevesebb, mint fél tucat bronzérmet gyűjtött a magyar csapat Pakson: Sárhegyi Gábor (73 kg), Gőz Roland (81), Klein Dorina (44), Varga Brigitta (48), Kovács Kitti (57) és Tóth Fanni (78) is győztes mérkőzéssel zárta a 2017-es Atom-kupát.

A tíz érem mellett hat magyar versenyző végzett pontszerző helyen: Szegedi Dániel az 55, Árvai Péter a 100, Szládovics Patrícia a 44 kilogrammban lett ötödik, míg a 60 kilogrommos Pongrácz Bence, a 44 kilogrammos Lázár Erzsébet és az 52 kilogrammos Kármán Andrea a hetedik helyet szerezte meg.


Magyarország két arany-, két ezüst- és hat bronzéremmel az éremtáblázat második helyén végzett, előttünk Olaszország (2 arany, 3 ezüst, 3 bronz), mögöttünk Spanyolország (2, 1, 1) állhatott fel a képzeletbeli dobogóra.


/Képek az eseményről ITT/

/forrás: judoinfo.hu/