Ernesto Hoost - Még egyszer

Ernesto Hoost - Még egyszer címmel jelent meg nem is olyan rég egy rövid, de annál tartalmasabb dokumentumfilm. Ezt mutatjuk most be Nektek!


Mr. Tökéletes - azaz Ernesto Hoost, a világverő 4x K-1 Világbajnok nevét nem nagyon kell bemutatni olvasóinknak. A tavalyi TEK Gála díszvendége ugyan már 11 éves visszavonult az aktív versenyzéstől, de azóta két mérkőzést is bevállalt még. Az egyik a Hoos Cup-on 2014-ben, Thomas Stanley ellen, a másik pedig Peter Aerts ellen volt még ugyanebben az évben.


Hoost és Aerts összecsapásai a K-1 történetének alapkövei közé tartozik. Hat mérkőzésen és összesen 23 menetben küzdöttek egymás ellen.


A mostani dokumentumfilm első felében főként a történelmi visszatekintésről van szó. Megszólal Hoost korábbi edzője, Ton Vriend is, akivel mondhatni, hogy a legnagyobb sikereit érte el a szurinámi származású holland legenda.


A film második felében már a 2014-es -eddig- utolsó Hoost vs. Aerts csata a téma. Bepillanthatunk a felkészülés egyes szakaszaiba, a mérkőzés előtti pillanatokba, illetve magából az összecsapásból is néhány képkocka is bekerült a 22 perces videóba, ami igazán magas színvonalúra sikeredett.


Hoost mesél a kezdetekről, arról, hogy milyen volt felérni a csúcsra, és milyen volt feldolgozni a vereségeket. Elhangzik a videóban, hogy szerinte a legfontosabb a tehetség. Tehetség nélkül dolgozhat az ember bármilyen keményen, nem fog felérni a csúcsra.


Láthatjuk a bajnokot elérzékenyülni is, amikor testvéréről mesél, aki kétszer is látta őt Japában, és ebből egy alkalommal, amikor bajnok lett.


Ton Vriend, az edző is számtalan sztorit oszt meg velünk Hoostról és a közös munkáról. Számára is van egy pont a videóban, amikor megküzd az érzelmeivel. Ez a pont, amikor 1987-ben szakmai útjaik elváltak, és Hoost Johan Vos irányítása mellett folytatta karrierjét.


De útjuk aztán ismét összefonódott, és az Aerts elleni mérkőzésen már Vriend állt a bajnok sarkában. Ahogy mondani szokták, a többi már történelem....


A 22 perces dokumentumfilm ahogy már említettük nagyon színvonalas alkotás lett. A képsorok, a zene és a vágás az elejétől az utolsó kockáig mestermű. Mondhatni, hogy a bajnokhoz méltó! Jó szórakozást hozzá!

https://vimeo.com/225557946