Zen Bu Kan Kempo központi edzőtábor 2017 - Beszámoló

Az egri várig hallatszott annak a 430 harcosnak a kiáltása, akik részt vettek az idei Kempo központi edzőtáborban. Az idei évben immáron ötödik alkalommal Felsőtárkány adott helyszínt az éves eseményeket tekintve a legnépesebb kempo rendezvénynek.


A résztvevők egész napos edzésmunkát végeztek, reggel 7 órától indult az első, amit a délelőtt és délután még két edzés követett. Ezen felül mindenkinek részt kellett vennie a vizsgafelkészítő edzéseken is. Az edzéspaletta rendkívül sokszínűnek mondható. A pusztakezes, kis és nagykesztyűs küzdősport foglalkozások mellett ugyanolyan súlyban jelen voltak az önvédelmi, fegyveres technikai és formagyakorlat edzések is.


Az idei évben a 6-12 éves korosztály kiemelt figyelmet kapott a programok terén, amiről egy külön erre a célra összeállított fekete öves csapat gondoskodott. Így a gyerekek óriási élményekkel tértek haza, ezzel is erősítve kötődésüket a harcművész világhoz.


A fent említett programokkal párhuzamban danvizsga is zajlott egy héten keresztül, ami a kempos hagyományokat követve elképesztő terhelést rótt a vizsgázókra. A kötelező edzőtábori edzések mellett, nappal is vizsgaedzéseken kellett részt venniük. Ezen felül esszét kellett írniuk, területet őrizni, éjszakai küldetéseket teljesíteni, edzést tartani és folyamatosan csapatban segíteni egymást.


A danvizsga utolsó záró napján a 15 vizsgázó hajnal 3:30-kor kelt, 5 óra formagyakorlat és erőnléti szakaszt csináltak meg a délelőtt folyamán az esőben, majd 1 óra önvédelem és földharc következett. Ezután egyből indult a 40x1,5 perc kesztyűs küzdelem, ami után a vizsgában szereplő betontörésekkel zárult a hét.


/forrás: zenbukankempo.com/