Tóth László Európa-bajnok! - INTERJÚ

Németországban lépett szorítóba a hétvégén Tóth László, a mérkőzés tétje pedig az IBF Európa-bajnoki öve volt!


A soproni Tóth László nem első alkalommal szerepel honlapunk hasábjain, de ezúttal egy igazán jó hírrel szolgálhatunk vele kapcsolatban. Szombaton ugyanis elnyerte az IBF (Nemzetközi Bokszszövetség) Európa-bajnoki címét!


Laci ellenfele az azeri születésű Azad Azizov volt a 12 mentes csata során, amely után a pontozóbírák 117-109, 116-110 és 115-111 összesítéssel a soproni kiválóságot látták jobbnak! Az öv tehát Laci derekán érkezett Magyarországra!


A hazaérkezés után feltettük Lacinak néhány kérdést, ezt a gyors interjút olvashatjátok most! 


ellenfelem.hu: - Nos, Európa-bajnok lettél. Gratulálunk! Milyen volt a szervezés, a gála és a mérkőzés belülről?

Tóth László: - Igen Európa-bajnok lettem, boldogok vagyunk! Ráadásul idegen pályán értük el, fantasztikus érzés. A gála szervezés a hangulat mind tökéletes volt. Jól éreztük magunkat abban a környezetben.


e.: - Tudtad, hogy mi a tétje a mérkőzésnek. Jelentett ez valamennyi plusz izgalmat a felkészülés során vagy inkább motivált?


T.L.: - Tudtam, hogy mi a tét persze, hogy még jobban motivált bennem volt a kérdés, hogy ki tudja kapok-e még ilyen lehetőséget, vagy ha kapok is mikor?!  A srácot kielemeztük elejétől fogva sejtettük, hogy feküdni fog számomra, szerencsére ezt be is bizonyítottam.


https://youtu.be/bd5X0TCQbEs

e.: - Azt írtad, hogy egy „álom teljesült” az IBF övével. Mi akkor a következő lépcsőfok?


T.L.: - Ami még motivált az övön kívül, hogy felkerüljek az IBF TOP 15-be.


e.: - A nyár most már a pihenésé vagy esetleg már körvonalazódtak az őszi tervek?


T.L.: - Jönnek már ajánlatok, de mondtam Totonak, kicsit pihenjünk. Munka, család mellett kicsit nehéz, ráadásul 2 hónapon belül ez volt a 2. címmeccs, ami 12 menetből állt.


e.: - Jó pihenést kívánunk, és még egyszer gratulálunk a nagyszerű eredményhez!