Pacquiao vs Horn - Az ausztrál meló

Pacquiao vs Horn! Ma hajnalban összecsapott a legendás, korábban nyolc súlycsoportban bajnok Manny Pacquiao és a mostanáig eléggé ismeretlen, fiatal ausztrál bokszoló, Jeff Horn.

Pacquiao vs Horn lead


Hol is kezdjük? A pontozólapokon? Túl sokat nem lehet ragozni - a 117-111 érthetetlen, felfoghatatlan. Igazi hazai meló. Itt nem lejt a pálya, hanem gyakorlatilag függőleges. Falat képez Horn és Pac közé, melyet nem lehet áthatolni. A 115-113, 115-113 még vitatható, lehet róla értelmesen beszélni, érvelni, de egy 117-111 már egy teljesen más kategória.


Sokaknak persze az is meglepetés volt, hogy végigment egyáltalán, de ne feledjük az alábbi tényezőket figyelembe venni: Pacman 38 éves, Horn pedig egy fiatal, nagydarab, kemény bokszoló, elképesztő kondival, aki egy elég jó stratégiával érkezett. Az más kérdés, hogy a súlycsoport elitje ellen elvérezne. Spence ellen nem adnánk neki például 7 menetet. Sőt, Thurman is megenné.


Pacquiao vs Horn stat 1


A Pacquiao vs Horn sokszor tűnhetett szorosnak és Horn tényleg megdolgoztatta Mannyt a pénzéért, ez nem vitás, de ne feledjük, hogy önmagában az aktivitás még nem feltétlenül jelent értékes akciókat. Lehet sokat mozogni, mozgékonynak lenni úgy is, hogy mellé nem párosul megfelelő számú, értékelhető, tisztán landoló ütés. Horn aktívabbnak tűnt, de hogy több tiszta, komoly, értékelhető találata lett volna?


Visszatérve Pacquiao korára. A bokszban (is) 38 év nagyon sok. Ma hajnalban egy minden ízében 38 éves, majd' 70 meccs súlyával érkező Manny Pacquiaot láthattunk. Lassabb volt, az egykori robbanékonysága, mozgékonysága sehol, a felsőteste ill. lábai szinte alig mozogtak és a fejmozgás, de még a dzseb is észrevehetően hiányoztak. Még hangsúlyosabban látszottak a közelharc-repertoár hiányosságai, mely mindig is leggyengébb eleme volt bunyójának. Horn ellen - érthetetlen módon - a testütések is eltűntek.


Pacquiao vs Horn


Nem arról van tehát szó, hogy Horn ne nyert volna meg pár menetet, vagy, hogy a meccs ne lett volna szoros helyenként, mert az volt, de Pac eleget tett így is. A 117-111 pedig elfogadhatatlan, rablás, mely érthetővé teheti sok boksz-rajongó előtt, miért is nem nem utazott Floyd Mayweather soha. Pacman 38 évével azonban mindenképp el kell gondolkodnia. Rosszabb is lehetett volna és ha folytatja, lesz is. Nézzük meg Sugar Ray Leonard vagy Shane Mosley pályája végét.


Ahogy Teddy Atlas mondta a Horn győzelem kapcsán: "Nem szabad, hogy arra kapd meg, hogy keményen megpróbáltad. Úgy kell megszerezd, hogy nyersz!". Kicsit - vagy tán nem is annyira kicsit - a Bradley meccsekre hajazott a ma hajnali. Az első találkozót elveszik az egyébként már csak rész-időben edző Pacquiaotól, aztán csinálnak belőle egy trilógiát... Pénz beszél.


Nézzük a meccset! Ha a lentebbi eltűnne (szeretik törölgetni), ITT érdemes körülnézni és valami újabb feltöltést keresni, ami 40-50+ perc hosszú.

https://youtu.be/-dj9esk2kfY