Gracie vs. Almeida II. - Pont az i-re

Kereken öt éve vár a brazil jiu-jitsu világa egy mérkőzésre, egy visszavágóra. Az idő azonban elérkezett, és pont kerül az i-re. Roger Gracie és Marcus Almeida holnap újra összecsap!


Ki ne emlékeznek a brazil jiu-jitsu rajongók közül 2012-re, amikor is első alkalommal állt egymással szemben a tatamin az akkor már legenda, Roger Gracie, és a feltörekvő fiatal tehetség, Marcus Almeida "Buchecha" a Metamoris submission only gáláján. Buchecha akkor megrángatta rendesen az "oroszlán bajszát", és minden erejét beleadva nekiesett a 10x Világbajnoknak. Olyannyira, hogy az utolsó percekben egy karfeszítéssel a befejezéshez is közel járt, Roger akkor azonban minden rutinját és erejét összeszedve kijött belőle.


Aki nem látta volna, a mérkőzés ITT tekinthető meg!


A mérkőzést követően szinte mindenki Almeida teljesítményéről beszélt, és már akkor nagy jövőt jósoltak neki. Ezt be is váltotta, hiszen azóta ő is 10x Világbajnoknak mondhatja magát. A legutolsó címét épp idény nyerte, legyőzve többek közt Leandro Lo-t is!


2012 óta az egyik leggyakrabban emlegetett téma a bjj berkeken belül egy visszavágó volt. A témával együtt portálunkon is egy kicsit a történet részesévé vált, hiszen Roger Bécsben első alkalommal nekünk nyilatkozta 2014-ben, hogy szívesen vállalkozna egy második mérkőzésre is Buchecha-val. Amit aztán ki is tűztek két évvel később, de az újabb Metamoris gálára tervezett eseményre nem került végül sor, és azóta a rendezvénysorozat is megszűnt.


De, idén már semmi nem állhatott a mérkőzés útjába, és július 23-án a Gracie Pro főmérkőzéseként újra egymással szemben áll majd a tatamin Roger Gracie és Marcus Almeida a bjj fővárosában, Rio de Janeiro-ban!


Roger számára hazai pályának mondható a helyszín, hiszen ott nőtt fel ő is, és Rio-ban kezdett el megismerkedni a bjj-vel.


A mérkőzést várhatóan a helyszínen - és az interneten is- hatalmas érdeklődéssel fogadják majd a szurkolók, hiszen mióta a Világbajnokságokat nem Brazíliában rendezik, ilyen színvonalú profi mérkőzésre nem volt példa. Egyes újságírók a Gracie vs. Kimura mérkőzéshez hasonlítják már most a visszavágót!


A Gracie Pro rendezvény lebonyolítása a IBJJF versenyekéhez hasonlóan az alacsonyabb övektől indulva jut el a fekete öves kategóriáig, amit a vasárnapi visszavágó koronáz majd meg! A mérkőzést és a fekete öves divízió összecsapásait fizetős internetes streamen lehet majd követni!


https://youtu.be/wpGZ435UTig