Judo Világbajnokság - Értük szoríthatunk majd

A Magyar Judo Szövetség elnöksége pénteken jóváhagyta Nagy András szakágvezető jelölését, így eldőlt, kik képviselhetik a magyar színeket az augusztus 28-án kezdődő budapesti SUZUKI JUDO VILÁGBAJNOKSÁG küzdelmei során.

[caption id="attachment_16521" align="aligncenter" width="504"] Bor Barna sem hiányozhat majd a budapesti Világbajnokságról![/caption]

Jó hír, hogy neves hiányzónk nem lesz, az elmúlt évek rendkívül eredményes magyar judósai közül tatamira lép majd az olimpiai ezüstérmes, háromszoros világbajnoki bronzérmes, háromszoros Európa-bajnok Ungvári Miklós, az olimpiai és világbajnoki bronzérmes, kétszeres Európa-bajnok Csernoviczki Éva, a világbajnoki ezüstérmes Tóth Krisztián, az ugyancsak vb-ezüstérmes Bor Barna, az olimpiai ötödik helyezett, vb-bronzérmes Karakas Hedvig, az olimpiai ötödik helyezett, kétszeres Európa-bajnok Joó Abigél, az Eb-bronzérmes, U23-, junior és ifjúsági világ- és Európa-bajnok Gercsák Szabina, az Eb-bronzérmes Ungvári Attila, a junior Európa-bajnok Pupp Réka, illetve riói olimpikonjaink közül Csoknyai László és Cirjenics Miklós is. Újdonság, hogy Karakas Hedvig már új súlycsoportjában, a 63 kilogrammban szerepel majd.


A rendező Magyarország teljes létszámmal indul az egyéni küzdelmekben, vagyis a férfiaknál és a nőknél is kilenc-kilenc versenyzőt indít.



A magyar csapat az egyéni küzdelmekre
FÉRFIAK
60 KG:
Szabó Csaba (Kecskeméti JC, világranglista helyezése: 51.)
73 KG: Ungvári Miklós (Ceglédi VSE, 18.)
81 KG: Ungvári Attila (Ceglédi VSE, 4.); Csoknyai László (Atomerőmű SE, 15.)
90 KG: Tóth Krisztián (KSI SE, 15.); Vér Gábor (BHSE, 50.)
100 KG: Cirjenics Miklós (Atomerőmű SE, 5.); Fogasy Gergő (BHSE, 102.)
+100 KG: Bor Barna (Atomerőmű SE, 7.)
NŐK
48 KG:
Csernoviczki Éva (Ippon Judo Tatabánya, 15.)
52 KG: Pupp Réka (Atomerőmű SE, 12.); Szabó Katinka (BHSE, 118.)
63 KG: Karakas Hedvig (BHSE, 159.)
70 KG: Gercsák Szabina (Miskolci JC, 16.)
78 KG: Erdélyi-Joó Abigél (KSI SE, 4.); Salánki Evelin (BHSE, 53.)
+78 KG: Szigetvári Mercédesz (Mogyi-Bajai JC, 33.); Kárpáti Emese (KSI SE, 76.)


A csapatversenyre Nagy András szakágvezető egy kategóriában még nem döntött, a női 57 kilogrammba a világbajnokság előtt jelölnek majd magyar indulót. Amint ismeretes: a 2020-as tokiói olimpia programjában már szereplő vegyescsapatok versenyében hat-hat fő szerepelhet majd egy-egy mérkőzésen, három férfi és három női súlykategóriában.



 A magyar válogatott a csapatversenyen
73 KG:
Ungvári Miklós, Szabó Frigyes (Leányvár SE). 90 KG: Tóth Krisztián, Vér Gábor. +90 KG: Bor Barna, Cirjenics Miklós. 57 KG: a világbajnokság előtt jelölik ki. 70 KG: Gercsák Szabina, Karakas Hedvig. +70 KG: Szigetvári Mercédesz, Erdélyi-Joó Abigél

A válogatott tagjai közül ezekben a napokban többen itthon, a klubjukban készülnek, míg Gercsák Szabina, Szabó Katinka, Salánki Evelin, Karakas Hedvig és Pupp Réka Japánban edzőtáborozik. A világbajnokság előtti fő összetartás augusztus 7. és 11. között lesz a tatai táborban. Válogatottunk főhadiszállása a világbajnokság idején a Hotel Arénában lesz majd.


/forrás: judoinfo.hu/