Magyarország vs Hollandia – Győzelem a Ligetben

A Magyarország vs Hollandia K-1 gálát természetesen mi sem hagyhattuk ki. A komoly akciókat, látványos ütésváltásokat és finiseket is ígérő este beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Mindenki találhatott neki tetsző meccset, pillanatot!

Magyarország vs Hollandia

A Magyarország vs Hollandia gálára szerkesztőségünk a párharcok kezdete előtt toppant be a Liget Clubba, ahol a szervezőkkel közösen, reménykedve kémleltük az igen felhős, gyanús eget. Bár az idő az est folyamán komolyan lehűlt, szerencsére az esőt megúsztuk!


Elsőként Hegyi Zoltán és Németh Attila párharcát láthattuk, akiktől kölcsönösen nagy test- és lábrúgásokat láthattunk, ill. mindketten többször is veszélyes helyzetbe hozták a másikat. Az utolsó menetben Némethre számolni kellett, Hegyi pedig többségi, 2-1-es pontozással behúzta a meccset!




[caption id="attachment_17612" align="aligncenter" width="504"]Magyarország vs Hollandia Németh vs Hegyi /fotó: yennivarga.com/[/caption]

Jött az első nemzetközi meccs, Gera Miron és Gregory Wijngart találkozója! Várható volt a pörgős, robbanékony kezdés, a fiúk pedig hozták a formát és valóban hatalmas tempót diktáltak.


Az összecsapás során Miron volt az, aki általában magához ragadta a kezdeményezést, többnyire pontosabbnak tűnt kézzel és általában ő terelte ellenfelét is, de a pontozólapok extra menetet követeltek, melyben a Star Gym versenyzője ismét meggyőzőbben teljesített és egyhangú pontozással nyert! Az állás tehát ezzel 1-0 lett Magyarország javára.




[caption id="attachment_17618" align="aligncenter" width="504"]Magyarország vs Hollandia Gera Miron vs Wijngart /fotó: yennivarga.com/[/caption]

Egy -75kg-ra kiírt K-1 fight jött, melyre az egri "Naturál", Tresó Roland és a haarlemi Theo Smidt volt hivatalos. Tresó szépen bekezdett és sorra talált testre, többet produkált a "kimeneten", mint holland ellenfele, aki inkább a második menet vége felé tudott villanni.


Smidt igyekezett a harmadikat is keményebben kezdeni, de Tresó új lendületre talált és többször is kötelekhez, sarokba szorította a vehemensen, főleg testre fókuszáló hollandot. A meccset 2-1 pontozással Tresó Roland vitte, 2-0-ra javítva a Magyarország vs Hollandia gálaest mérlegét!




[caption id="attachment_17622" align="aligncenter" width="504"]Magyarország vs Hollandia Tresó vs Smidt /fotó: yennivarga.com/[/caption]

Nem volt megállás! Jött a következő összecsapás, a különösen parázsnak ígérkező Romsics Ádám és a londoni Jama Mustafa meccse! Romsics bulldózerként kezdte be a találkát, de Mustafa állta a rohamot és komoly ellentámadásba ment át. Romsics azonban nem állt meg, Mustafara így már az első menet végén rá kellett számolni.


A folytatásban Romsics aztán többször is megrengette, kötelekhez terelte, sarokba szorította ellenfelét, akire mind a második, mind a harmadik menetben rá kellett számolni! Szinte hihetetlen módon, a 3x3-ra kiírt fight végig ment, Romsics Ádám pedig egyhangúan, döntő fölénnyel nyert!




[caption id="attachment_17621" align="aligncenter" width="504"]Magyarország vs Hollandia Romsics vs Mustafa /fotó: yennivarga.com/[/caption]

A hatvani Kerek Csaba és a holland Barry Van Diemen adok-kapok ütközetén Kerek – bár olykor a kötelekhez került - valamivel mindig precízebb volt. A másodikban egy forduló rúgással szépen betalált Van Diemen májára is, aminek - bár a holland nem ment le tőle – szemmel láthatóan megvolt a hatása.


Az utolsó menet nagy részében - bár több szép találata volt a gránit-állú hollandon - Kerek hátrálni kényszerült, a végén pedig a köteleknél még bajba is került egy kicsit. A találkozó azonban végül egyhangúan dőlt el a mi javunkra! Itt már 3-0 volt a Magyarország vs Hollandia találkozó állása!




[caption id="attachment_17619" align="aligncenter" width="504"]Magyarország vs Hollandia Kerek vs van Diemen /fotó: yennivarga.com/[/caption]

Jöttek a nehézfiúk, azaz a +100 kg kategória! Nnadi Kristóf és Sonny Martina elöljáróban is titáni ütközetnek ígérkezett. A súlykategóriától várható tempóra ráhazudtolva kezdtek, Martina pedig kifejezetten gyors, robbanékony rúgásokkal nyitott.


A másodikban aztán még rátettek egy lapáttal. Kristóf inkább diktálta a tempót és valamivel több lábrúgása is volt ebben a menetben. Még maradt erő a harmadikra is, Martina pedig igyekezett megindulni, de Kristóf meg-megállította. A meccset Kristóf egyhangúan nyerte, ezzel pedig immár 4-0-ra javította az állást!




[caption id="attachment_17620" align="aligncenter" width="504"]Magyarország vs Hollandia Nnadi vs Martina /fotó: yennivarga.com/[/caption]

Következett a Harcosok Klubja 28 gálán is izgalmas meccset hozó Blazsev István, aki ezúttal a holland Jeroen Van Diemen ellen szállt kötelek közé. Blazsev igyekezett irányítani, de talán túlságosan is akarta a dolgot. A menet végén komoly bajba került és csak a kötelek tartották talpon. A sarok felmérve és belátva a helyzet súlyát, meghozta a versenyző egészsége szempontjából legjobb döntést és bedobta a törülközőt.




[caption id="attachment_17617" align="aligncenter" width="504"]Magyarország vs Hollandia Blazsev vs van Diemen /fotó: yennivarga.com/[/caption]

Robogtunk tovább és jött a közönség-kedvenc Vidákovics Patrik, valamint a kezdettől fogva agresszívan a kiütésre menő holland Danny Hoving! A meccs során több nagy találatot beszedtek egymástól a felek, az egyik akció során viszont Patriknak sikerült sarokba szorítania és leküldenie Hovingot, akit a gong itt még megmentett.


A másodikban a holland kapaszkodósabbra vette a figurát, Patrik azonban egyszer csak egy jobbossal a füle mögött eltalálta, majd egy kombinációval ismét leküldte és ezzel meg is állította! Kiütéses győzelem, 5-1 Magyarország javára!




[caption id="attachment_17623" align="aligncenter" width="504"]Magyarország vs Hollandia Vidákovics vs Hoving /fotó: yennivarga.com/[/caption]

Következett az est utolsó összecsapása, melyen Góman Renátó és Mike Olvers szálltak a kötelek közé. Az est sokak által tán legjobban várt meccse is igen izgalmasan indult, azonban a sérült vállal érkező Góman egy szerencsétlen esés után sajnos nem folytathatta. A kérdéses váll kiugrott, ilyen állapotban pedig - érthető okokból – az orvos nem engedhette tovább a mérkőzést.



Következzen a gála összefoglalója!

https://www.youtube.com/watch?v=2-tEks7HSHc&app=desktop

A végső állás tehát a Magyarország vs Hollandia K-1 gálán 5-2 lett a javunkra! Mindenkinek gratulálunk, a szervezőknek köszönjük a meghívást, a sérült harcosoknak pedig jobbulást kívánunk!