Artur Kyshenko szeminárium - Beszámoló

Czinke Gábor rövid felvezetőjével vette kezdetét Artur Kyshenko szemináriuma június 30-án, a zuglói Thai Box Akadémián!

Artur Kyshenko

Kyshenko elöljáróban a szeminárium felépítését vázolta, majd hamarosan kezdetét is vette az edzés. A szokásosnak nevezhető, ám igen fontos bemelegítő rutinban minden lényegi pont, izom, ízületre sor került. Erre szükség is volt, hiszen az edzés későbbi részeiben helyet kapó technikák és páros gyakorlatok ezt meg is követelték.


A folytatásban némi robbanékony árnyékolásra és egyéb, kevés pihenőt hagyó gyakorlatra került sor, melyben intervallumokban váltották egymást a sprintek és a lazább tempójú szakaszok.


Az elejétől fogva nagy hangsúly volt az intenzitáson, kondíción, ami Artur Kyshenko és a holland-beütéssel fűszerezett ukrán iskola esetében természetesen egyáltalán nem meglepő. A körülbelül fél óra után érkező első szünetre határozottan látszottak is ennek nyomai a vállalkozó kedvű harcosokon.


Artur Kyshenko kick

De sokat nem pihenhettek, hiszen neki kellett kezdeniük a páros gyakorlatokhoz szükséges felszerelések magukra csatolásához. Szűk öt perc után kezdődött is a folytatás. Jöttek a páros gyakorlatok, majd a különböző, trükkökkel és félrevezető manőverekkel megfűszerezett technikák.


Egymást követték a romboló, maximális hatást elérni hivatott kombinációk, egy óra pedig már el is repült a szemináriumból! Kyshenko körbejárt, szigorúan figyelve, hogy a harcosok a fáradás ellenére is helyesen, maximális erővel hajtsák végre a kombinált kéz-láb technikákat. Javított, javaslatokat tett és türelmesen magyarázott, ahol erre volt szükség.


Jött a második szünet. Ezúttal se kellett biztatni senkit, hogy éljen a lehetőséggel és vegyen magához némi vizet. Kyshenko azonban igen hamar folytatta is a technikák magyarázását és jelezte, hogy hamarosan jön a kérdezz-felelek szekció is.


Kyshenko több technikánál kifejtette, hogy a minimális mozdulatok, hatékonyság, energia-takarékosság embere, aki, ha lehet, kihagyja az extra lépéseket, mozdulatokat. Minden fölöslegtől, sallangtól mentesen, azonnal szeret támadni, amint erre lehetősége van.


https://www.instagram.com/p/BV9SMaNhojQ/

A páros gyakorlatok végéhez értünk és levezetőnek ismét kondicionáló gyakorlatok következtek. A levezetés után jött az ígért kérdezz-felelek szekció, ahol Kyshenko beszélt a technikákról, terméről, edzéseiről és arról, milyen rekreációs tevékenységeket végez, hogyan pihen edzései, meccsei után.


Remek lehetőség volt ez az érdeklődő harcosoknak, hiszen mindenki csiszolhatott valamit tudásán, hozzátehetett repertoárjához ezen ill. a rá következő három edzésen Artur Kyshenkoval. A jelenleg Spanyolországban élő harcossal még egy interjúra is leültünk. Hamarosan ezt is olvashatjátok oldalunkon!

Köszönjük a meghívást és a lehetőséget a Fit Club Zugló - Thai Box Akadémiának!