Helyzetjelentés - Kálucz Martin

kaluczmartin


A tavalyi évben többször is hírt adtunk a 22 éves debreceni sportolóról. Bár a 2014-es év nem teljesen úgy sikerült, ahogy Kálucz Martin szerette volna, de egy K-1 címmérkőzés azért csak belefért. Mint mindig, mindnyájunk életében, a sors produkált magaslatokat és mélypontokat is. Következzenek Martin gondolatai.


Köszöntök minden sportbarátot és az ellenfelem.hu olvasóit! Először is szeretnék sikerekben gazdag, boldog új évet kívánni mindenkinek!


Egy remek 2013-as év után sajnos a 2014-es évről nem tudom ugyanezt elmondani. Ez elsősorban egy komoly kéztörésnek köszönhető, amit még egy májusi összecsapásban szenvedtem el. A gipsz eltávolítása után hetekkel, sőt hónapokkal később is esélytelennek számított még csak egy lazább zsákoló edzés is kis kesztyűben, mert annyira fájt a kezem. A csapattal arra a döntésre jutottunk, hogy a 2014-es évre nekem az MMA teljesen kilőve, ami miatt még mindig nagyon fáj a szívem.


Ezután azt beszéltük a szakmai stábbal, hogy nagy kesztyűs megmérettetést viszont már kibír a kezem. Októberben Éltető Péter barátom megkeresésére vállaltam egy komolyabb k-1 világbajnoki mérkőzést Svájcban, amit 3 nyert menet után kénytelen voltam feladni egy fejsérülés miatt, ami egy véletlenszerű összefejelés során keletkezett, így az öv Svájcban maradt.


Bár erős férfinak tartom magam, a 2014-es év eléggé nehéz volt. Végignéztem, ahogy az egészséges sporttársaim hétről-hétre meccselnek, míg én rehabra jártam a kezemmel. De ez a sérült időszak véget ért, az új évet pedig azzal a biztos kijelentéssel kezdtem, hogy a 2015. az én évem lesz és ebben nem törhet meg semmi és senki!


Kijelenthetem, hogy eddigi karrierem során a legprofibb szakmai stábbal kezdhettem el az évet. Ők segítenek nekem a zavartalan felkészülésben, én pedig azon leszek, hogy győztes mérkőzések formájában megháláljam Nekik a segítségüket. Felkészülésemet segíti a Cutler Fight team és a Grizzly Grappling team.


Visszatérésem nagyjából március környékére várom, ami ugyan még odébb van, ráadásul hátrányból indulok, de ez nem veszi el a kedvem a küzdelemtől. Sőt, épp ellenkező a helyzet! Úgy gondolom, hogy sokkal érettebb lett a gondolkodásom a harchoz, ami még közelebb hozhat a célomhoz. Ezek után tényleg azt tudom mondani, hogy MAGABIZTOSAN várom 2015-ös év küzdelmeit.


Kálucz Martin